Peste 90 milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă şi canal în judeţul nostru

Peste 90 de milioane de euro vor fi investiţi în extinderea reţelelor de apă şi înlocuirea conductelor vechi de apă din judeţul nostru. Proiectul se adresează unui număr de 155.203 de locuitori, din cadrul sistemelor zonale de alimentare cu apă din Bistriţa, Beclean, Năsăud, Sîngeorz-Băi, Maieru şi Telciu şi constă în reabilitarea sau construcţia de noi instalaţii. Consiliul Judeţean va participa la cofinanţarea proiectului cu suma de 623.792 euro, inclusiv TVA, reprezentând contribuţia proprie la costurile eligibile (1,81% din valoarea investiţiei aferentă CJ), valoarea TVA-ului fiind în cuantum de peste 23 milioane lei.

În ultima şedinţă ordinară din septembrie, consilierii judeţeni au aprobat studiul de fezabilitate al proiectului, cu menţiunea că indicatorii tehnico-economici vor putea suferi modificări până la limita de 84 milioane de euro, preţ curent fără TVA, din cauza influenţei unor factori ca inflaţia, cursul valutar, situaţiile concrete din teren în momentul execuţiei propriu-zise a lucrărilor.

Proiectul este unul de amploare şi vizează extinderea reţelelor de apă pe o lungime de peste 90 de km, iar la capitolul reţele de canalizare sunt avute în vedere aproape 100 de km, precum şi 5 staţii de pompare apă potabilă şi 5 staţii de epurare apă uzată.

„Consiliul Judeţean se angajează să respecte pe toată durata pregătirii proiectului şi a implementării acestuia, prevederile legislaţiei comunitare şi naţionale în domeniul protecţiei mediului, eficienţei energetice, achiziţiilor publice şi ajutorului de stat”, a conchis Liviu Rusu, preşedintele CJ.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud” este inclus în Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]