Piaţa Decebal va fi modernizată printr-un credit contractat de Primăria Bistriţa

Primarul Ioan Turc a declarat că una dintre priorităţile administraţiei o reprezintă modernizarea Pieţei Decebal. În proiectul de buget este prevăzută suma de 250.000 lei pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice.
„Modernizarea Pieţei Decebal o vom realiza din credit, în primul rând pentru că oraşul are nevoie de această piaţă cât de repede. Ştiţi ce condiţii sunt în Piaţa Decebal. Pe de altă parte, pentru a nu subţia componenta de bani europeni pe o investiţie care altminteri este generatoare de venit. În toate oraşele bine administrate, pieţele aduc bani, nu consumă bani. La noi, în condiţiile în care nu avem piaţă, subvenţionăm activitatea.
Gândim un proiect generos în care să se regăsească ulterior producătorii locali, comercianţii, să avem o zonă cu produse industriale cu specific în zona activităţii agricole şi parcare”, a explicat primarul Ioan Turc.
Potrivit acestuia, în acest an ar urma să se elaboreze Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de achiziţie pentru lucrări, care ar urma să înceapă la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor. Odată demersul început, 100% vom avea o piaţă modernă, a garantat primarul Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5