Piața jocurilor de noroc online din România este astăzi una dintre cele mai mari din lume

De la mijlocul anilor 1990, când Microgaming a lansat prima sa platformă de jocuri, până în 2013, piața românească de jocuri de noroc online a fost o zonă gri. Cu toate acestea, odată cu legalizarea activității de jocuri de noroc și crearea organismului de reglementare ONJN, peisajul s-a schimbat dramatic. Potrivit experților, piața iGaming din România este o industrie uriașă, cu o cifră de afaceri anuală de mai multe milioane. În mod remarcabil, astfel de rezultate semnificative au fost obținute în doar câțiva ani după introducerea legii legalizării. 

Cu o populație de aproximativ 20 de milioane de oameni, unde fiecare a doua persoană este implicată într-un fel sau altul în jocurile de noroc online, România este o țară europeană progresistă. Din ce în ce mai mulți români preferă să utilizeze serviciile online pentru a comanda bunuri și servicii, precum și în scopuri de divertisment. Aceasta este o mare parte din motivul pentru care piața jocurilor de noroc online a crescut atât de mult în doar câțiva ani. România urmărește îndeaproape această industrie, deoarece contribuie foarte mult la economia țării. Guvernul României revizuiește adesea legile existente pentru a le alinia la cerințele stabilite de Comisia Europeană. Statisticile arată că sloturile, ruleta și blackjack-ul sunt cele mai populare jocuri din România, dovadă fiind frecvența ridicată a interogărilor de căutare precum ponturi ruleta .

Istoria dezvoltării industriei jocurilor de noroc în România

Prima încercare de a legaliza jocurile de noroc pe internet datează din 2010. La acel moment, Guvernul României nu a îndrăznit să actualizeze legislația în vigoare la acel moment. După ce a aderat la UE în 2007, nu a putut implementa regulile privind reglementarea jocurilor de noroc până la aprobarea de către Comisia Europeană.

În 2013, când s-a format Oficiul național pentru jocuri de noroc din România, a început o mișcare de modernizare a legilor. Dezvoltarea pieței a fost împiedicată de unele reglementări stricte. Pentru a înrăutăți lucrurile, România a fost identificată de Comisia Europeană ca fiind o țară plină de corupție. Prin urmare, de ceva timp, perspectivele de dezvoltare a industriei erau în discuție.

Sector Prosper

Atitudinea investitorilor externi față de piața jocurilor de noroc din România s-a schimbat în bine după ce unele legi au fost relaxate. Astăzi, piața este deservită de un număr mare de operatori, producători și furnizori de software care fac jocurile de noroc extrem de populare. De asemenea, guvernul a avut grijă de sănătatea jucătorilor prin înființarea unei organizații speciale menite să monitorizeze respectarea anumitor reguli privind comportamentul la jocurile de noroc. Este ușor de presupus că o astfel de națiune competentă din punct de vedere tehnologic ar încuraja dezvoltarea în continuare a industriei în Europa.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5