Ploaia nu a împiedicat bucuria celor mai luptători dintre copiii bistriţeni. Olimpiada Inocenţilor a adus frumuseţea întrecerii sportive la Complexul Muzeal

Deşi afară a plouat, nimic nu a stat în calea bucuriei întrecerii celor aproape 300 de copii şi 150 de voluntari înscrişi la Olimpiada Inocenţilor, ajuns la ediţia a XIII-a, organizată de Fundația Inocenți Bistrița, cel mai mare eveniment dedicat copiilor și tinerilor cu dizabilități din județ. Deschiderea oficială a fost făcută în curtea Complexului Muzeal, în prezenţa copiilor, a voluntarilor şi a organizatorilor. echipă coordonată de directorul Laura Filipoi. Prezentatorii evenimentului au fost Ionuţ Capotă şi Silvia Galben (Fundaţia Inocenti). În discursul său, fondatorul Fundaţiei Inocenti Romanian Children’s Relief, Michael Carroll, venit special din America, a vorbit despre frumuseţea întrecerilor sportive, dar şi despre lumina de pe chipul fiecărui copil. Abby Rupp, atașat al Corpului Diplomatic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, a dat exemplul unei fetiţe din America, care deşi când era mică umbla cu bastoane, a devenit una dintre cele mai mari alergătoare ale lumii, câştigând medalia de aur.
Cuvinte pentru copii şi voluntari au avut şi deputatul Ionuţ Simionca, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Vasile Puica, subprefectul Ciprian Ceclan, viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae şi directorul Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaş.

Scopul principal al evenimentului îl constituie combaterea riscului de excluziune socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități și creșterea gradului de conștientizare a comunității cu privire la problemele, nevoile, dar și potențialul pe care îl au aceștia, prin implicarea lor în acțiuni cu caracter cultural și de petrecere a timpului liber.
S-au pregătit numeroase activități sportive și artistice, dar și o tombolă caritabilă, în cadrul căreia au fost puse la bătaie numeroase premii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]