În luna decembrie ne confruntăm, şi cu inundaţii

Ploile de duminică au produse pagube în unele localităţi

Precipitaţiile căzute duminică, au produs inundaţii în comunele Matei, Lechinţa şi satele aparţinătoare. În urma raportului operativ sosit la Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, în comuna Matei, inundaţiile au fost cauzate de creşterea nivelurilor afluenţilor Văii Meleş. „În satul Matei au fost inundate un număr de două gospodării pe râul Meleş şi şase gospodării pe valea Stârnaca, şi de asemenea, un teren agricol de aproximativ 45 de hectare. În satul Corvineşti au fost inundate terenuri agricole pe Valea Corvineşti şi Valea Meleş, pe o suprafaţă de aproximativ 55 de hectare. Între satele Corvineşti-Bidiu-Enciu, a fost distrus un teren de 20 de hectare. Precipitaţiile au mai făcut pagube şi pe drumul judeţean 172 H-spre Corvineşti, pe o porţiune de 50 de metri. Alţi 50 de metri de drum care face legătura între satele Bidiu-Enciu au fost afectaţi”, se arată în raportul operativ emis de către Primăria Matei.

Pagube s-au înregistrat şi în comuna Lechinţa.

A fost inundat malul stâng al Văii Lechinţei pe o suprafaţă de 50 de hectare, de la Brăteni spre Sângeorzul Nou. „ De asemenea, au mai fost inundate 70 de hectare de la confluenţa cu Lechinţa, până la confluenţa cu Valea Saniacob. Între podul Fizeş şi confluenţa cu Valea Lechinţa, apa a produs pagube pe malul stâng, pe o porţiune de aproximativ 30 de hectare. Menţionăm că sunt inundate 40 hectare de cultură de toamnă, 40 de hectare de arătură, cinci porţiuni de şosea judeţeană, şi 30 de metri din drumul judeţean care face legătura între Chiraleş şi Ţigău”, ne comunică Instituţia Prefectului.

Inundaţii minore s-au mai înregistrat în satul Tonciu, unde apa a distrus 20 de hectare de teren, iar în localitatea Teaca, au fost inundate câteva terenuri. Potrivit reprezentanţilor primăriilor respective, la această oră, situaţie este sub control.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5