Pneumonia face victime

De la începutul anului, au murit cinci persoane de pneumonie, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, dr. Anca Andriţoiu.

"Au făcut pneumonii pe fondul unor boli cronice preexistente, de regulă cardiace, pentru că astea se complică cel mai frecvent", a spus Andriţoiu.

Potrivit medicilor, boala se manifestă prin tuse, febră, frisoane, dureri în piept, respiraţie accelerată, slăbiciune. Riscul îmbolnăvirii este iminent în cazul fumătorilor, persoanelor cu boli respiratorii cronice şi al celor cu imunitate scăzută.

Vremea înşelătoare din ultima perioadă i-a trimis la medic pe bistriţeni. Numărul afecţiunilor respiratorii a crescut de aproape două ori faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, săptămânal fiind raportate de către medici peste 200 de cazuri noi. De la începutul anului au fost raportate şi 50 de cazuri de gripă sezonieră. Dacă pentru majoritatea pacienţilor s-a ales un tratament ambulatoriu, cei cu forme mai severe au fost internaţi în spital. DSP a cerut Ministerului Sănătăţii să i se trimită 16.000 doze de vaccin, dar a primit mai puţin de un sfert. Cei care nu au beneficiat de vaccinul gratuit au putut să şi-l achiziţioneze din farmacii pentru o sumă cuprinsă între 20 şi 30 lei.

"În general, în luna februarie, este un vârf de afecţiuni respiratorii", a explicat directorul DSP Bistriţa-Năsăud, dr. Anca Andriţoiu.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]