PNL B-N, sfâşiat între dorinţa de Putere şi nevoia de Opoziţie

Aşa cum era de aşteptat, liberalii nu au agreat decizia şefului statului de a desemna un premier de la PDL şi prin vocea lui Crin Antonescu au anunţat rămânerea în opoziţie. De cealaltă parte, parlamentarii care sunt şi preşedinţi de filiale au fost rezervaţi şi s-au opus intrării PNL în opoziţie.

Printre aceştia s-a numărat şi deputatul Ioan Ţintean, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Bistriţa -Năsăud.

,,Au fost multe discuţii. Am avut mesajul şi mandatul filialei să susţin intrarea PNL la guvernare, dar nu în genunchi, ci cu nişte condiţii statutare, aceasta însemnând miniştri la Finanţe, Dezvoltare Regională, Agricultură. Nu am fost categorici că, am dori neapărat premier, şi au fost 6 -7 filiale care au spus că, dacă avem 6-7 portofolii de miniştri şi un vicepremier, probabil că am putea lupta cu elementele de criză şi cu măsurile nepopulare pe care trebuie să le ia guvernul în perioada următoare, deci am putea lupta şi în interiorul guvernului. Însă, specific liberalilor, acestea au fost puncte de vedere diferite, am discutat mai aprins, iar în cele din urmă votul a fost cel care a tranşat în favoarea opţiunii pe care a exprimat-o preşedintele Crin Antonescu, şi anume că, deocamdată locul PNL este în opoziţie. E nevoie la ora actuală de o alternativă, iar la ora actuală, se pare că singura alternativă politică la nivel de preşedinţie sau pentru un guvern de dreapta, mai clar şi mai profund, este preşedintele Crin Antonescu. Vom vedea care vor fi paşii următorii. Mai sunt trei ani din această legislatură, ceea ce este foarte mult, începutul a fost şi este pentru noi în opoziţie. Sperăm în continuare că, finalul legislaturii va fi mai bun pentru liberali şi ne va găsi, probabil, într-o postură de decizie”, a declarat deputatul PNL Ioan Ţintean.

,,La nivel central, PNL este în opoziţie, iar la nivel local, poate să îşi facă politica pe care o doreşte”

Deputatul PNL, Ioan Ţintean, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că la nivel local, liberalii vizează o colaborare, atât cu PDL, cât şi cu PSD, în funcţie de forul legislativ. La ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, PNL a format o majoritate cu PDL, iar în Consiliul Local, a rămas alături de PSD. Ţintean a precizat însă că, liberalii nu vor fi părtaşii PDL sau PSD în încercarea lor de a prelua controlul total al administraţiei.

,,Nu am tratat nici cu PDL, nici cu PSD, am tratat cu consilierii mei judeţeni şi am spus că din acest moment, PNL trebuie să aibă relaţii amiabile cu ambele formaţiuni politice, pentru că urmează o legislatură de trei ani de zile şi eu nu pot să am un partid închis, să fiu fudul, şi primarii pe care îi avem să nu primească fonduri. În aceste condiţii, la nivel central, PNL este în opoziţie,iar la nivel local, poate să îşi facă politica pe care o doreşte. Este decizia conducerii centrale care nu a impus conducerilor judeţene, opoziţie la sânge, Am spus că acele proiecte care vor aduce beneficii primarilor liberali, să fie votate. La Consiliul Local, avem o majoritate cu PSD care funcţionează bine şi mergem mai departe.(…) Dacă este un proiect care este contrar politicii liberale, vom vota împotrivă. Doresc o deschidere a partidului şi în raport cu PDL”, a concluzionat preşedintele interimar PNL B-N, Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5