PNL Bistriţa-Năsăud: Sfidarea supremă

Guvernul a aprobat ordonanțele de urgență ce privesc grațierea și modificarea Codului Penal.  Probabil e cel mai rușinos act emis de un Guvern după 1989. În miez de noapte, Guvernul a legiferat împotriva propriului popor și a aprobat ordonanța care îi scapă pe cei cu probleme penale din sistemul politic. O serie de foști și actuali demnitari vor scăpa de justiție în urma acestei hotărâri ale Guvernului.

Guvernul PSD-ALDE răstoarnă statul de drept, sfidând milioanele de români care își doresc o țară sigură, democratică, cu reguli precise pentru toți. Nimeni nu este mai presus de lege. E principiul în care credem cu toții.

Anii de muncă pentru construirea unui stat de drept, au fost anulați într-o singură seară.

Obținerea unui număr de voturi îți dă dreptul să guvernezi, dar nu-ți dă voie să faci orice. Cine și-ar fi imaginat că se pot da legi prin care un demnitar nu răspunde pentru o faptă care produce pagube de până în 200.000 de lei. Cine este dispus să voteze așa ceva?

Cum să ne aducem frații și prietenii din afara granițelor, care și-au căutat o viață mai bună când un guvern aruncă în derizoriu fundamentele statului de drept și pilonii democrației? Românii buni, indiferent unde se află, știu că toți suntem egali în fața legii. Acest principiu de bază este încălcat de către actuala putere.
Suntem datori să răspundem hotărât acestor fărădelegi.

România se află la o cumpănă. Trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru ca generațiile viitoare, copiii noștrii să crească și să trăiască într-o țară liberă, democratică și sigură.
Astăzi Guvernul și-a epuizat orice formă de încredere. Nu numai în fața celor care sunt în stradă, ci în fața milioanelor de români. Demisia e singura decizie a actualului Guvern pentru a se restabili dreptatea și statul de drept.

Robert Sighiartău
Președinte PNL BN
Deputat in Parlamentul României

 

.

Comentarii

01/02/17 11:45
Vizitator

Motto:
„Spune-mi, caii când se fură?
Noaptea pe fulgerătură”
(Cantec popular)

Guvernul Grindeanu a actionat in mod banditesc adoptand pe furiş, în şedinţă ţinută noaptea, graţierea unor pedepse ca proiect de lege, dar şi Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale. Cele două acte normative nu erau pe ordinea de zi publicată pe site-ul Guvernului, şi nici pe cea suplimentară. După doar trei ore, Ordonanţa de Urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial, iar aşa cum a precizat Florin Iordache, prevederile intră în vigoare, de îndată, dar există o singură excepţie: dezincriminarea abuzului în serviciu intră în vigoare la 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) consideră că adoptarea, marţi seară, a proiectului pentru modificarea codurilor penale, în condiţiile în care plenul CSM ar urma să se întrunească abia miercuri dimineaţă pentru a-l aviza, reprezintă o nesocotire gravă a dispoziţiilor legale. DOVADA că Guvernul s-a comportat ca un infractor la miez de noapte, este cu atat mai mult cu cat anterior şedinţei de marţi a Guvernului, ministrul Justiţiei a cerut CSM să dea un aviz proiectului, într-o şedinţă convocată pentru miercuri la ora 9.00.

01/02/17 12:05
Bistritean

Da mai Robi, asa cum spui m-ata " PNL-ul este sfidarea suprema" , impreuna cu acest avorton de USR... la care v-ati aliat si actionati in "haita " ca si "cainii de prada " , arogandu-va calitatea de "alesii poporului " cum zice IOHANNIS-presedintele vostru . Noi marea majoritate a romanilor nu v-am dat nici un astfel de gir si/sau aprobare si ne dezicem de toate actiunile vostre destabilizatoare.
Prost este statul roman ca nu va aresteaza pe toti si nu pune bota pe voi, cum face Eedogan in Turcia, dar daca nu va potoliti, probabil se va intampla si asta ... !

02/02/17 10:46
Bistritean

Guvernul "Grindeanu" ... nu actioneaza "noaptea pe furis "... ci munceste pe branci zi si noapte, ca sa reuseasca sa aduca la zi Programul de guvernare, pe care Dvs in frunte cu presedintele vostru Iohannis, l-ati blocat si va zbateti de ceasul mortii, ca el sa nu poata fi pus in aplicare , prin tot felul de actiuni destabilizatoare de blocare si care in final el tot va fi pus in aplicare orice ati face...
Pana acuma, acest "guvern" n-a facut decat bine populatiei din care si dvs faceti parte, in raport cu epoca si regimul Basescu-Boc... si "guvernul tehnocrat Cilos " care a fost pus tot de catre dvs...
Ce ati facut pentru noi, AM VAZUT si va multumim frumos pentru "participare" . Chiar daca va veti "unge" cu multa " vaselina " ... ca atunci cand va va "inghiti" ... ( totusi ) cineva, sa-i " alunecati " usor pe gat, o s-o faca cu multa "greatza " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]