PNL cere transparenţă în alocarea fondurilor prin PNDL

Deputatul Robert Sighiartău a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Partidul Naţional Liberal solicită maximă transparenţă şi obiectivitate în evaluarea proiectelor depuse în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, mai ales că este vorba despre o sumă de 30 miliarde lei, până în 2020.

         “Este foarte important cum se vor aloca aceşti bani. Noi, PNL, inclusiv eu am spus de foarte multe ori că nu există criterii obiective după care se alocă aceşti bani. PNL a înaintat o adresă publică, dar şi oficială, Ministerului Dezvoltării ca în următoarea perioadă să publice o serie de documente care să ateste că aceşti bani se vor împărţi primarilor pe considerente obiective, după anumite criterii obiective, şi nu după criterii politice, aşa cum s-a mai întâmplat în trecut şi ştiţi foare bine cum dl. Dragnea se întâlnea în anumite hoteluri, cu anumiţi primari, negociau anumite aspecte politice, iar apoi primeau anumiţi bani sau proiecte pe PNDL. Nu cred că mai e cazul să privăm pe acei 1000 şi ceva primari liberali pe care noi îi avem, plus alţi primari care sunt din alte partide decât cei din coaliţia de guvernare, de bani pentru investiţii sau pe acei cetăţeni care fac parte din comunităţi”, a declarat Robert Sighiartău, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Deputatul Sighiartău a menţionat că PNL a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene să publice toate solicitările  depuse  de autorităţile locale pe PNDL, după expirarea termenului legal. „Vrem o precizare foarte clară a obiectivelor de investiţii şi valoarea acestora şi termenul de finalizare a evaluării pe care Ministerul Dezvoltării o va avea. La fel, dorim o publicare transparentă   decizională a listelor cu proiectele aprobate de către Ministerul Dezvoltării cu 15 zile înainte de publicarea lor în Monitorul Oficial ca să putem şi noi, partid de opoziţie şi celelalte partide de opoziţie, să venim cu obiecţii, să discutăm în dezbatere publică aceste proiecte aprobate ca să o credem într-adevăr pe doamna Shhaideh că doreşte ca aceşti bani să vină pe criterii obiective, aşa cum a declarat”, a menţionat parlamentarul PNL.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]