PNL propune ca toate companiile străine să-şi declare activităţile în România şi să plătească impozitul pe profit

Partidul Naţional Liberal propune un proiect de lege potrivit căreia profiturile grupurilor de companii vor fi impozitate acolo unde sunt realizate, fără a mai fi posibil transferul acestora în ţări cu o fiscalitate mai prietenoasă. Senatorul Dorin Dobra a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că o astfel de măsură vine în contrapondere cu iniţiativa PSD de eliminare a celor 102 taxe nefiscale.
„Tema este una de însemnătate şi de nuanţă extrem de importantă în România Uniunii Europene de astăzi. Înainte de vacanţa parlamentară, PSD preluase tema întreprinzătorilor locali defavorizaţi în faţa corporaţiilor şi marilor firme străine cu investiţii în România. Le-am spus colegilor mei că trebuie să ne adresăm acestei teme şi astăzi anunţ iniţiativa impozitării acestor mari firme. (...) Inişiativa PNL spune în linii mari şi succinte cam aşa: cerem companiilor străine să declare activităţile economice în România şi să plătească în rând cu ceilalţi antreprenori români impozitele în România”, a explicat Dobra.
Acesta a dat ca exemplu situaţia companiei Wizz Air în România, care în 2014 avea 300 de angajaţi, pierderi de 27 milioane lei, cifră de afaceri 0 şi 3,9 milioane pasageri transportaţi. „Astăzi, Wizz Air urmăreşte să atingă cifra de 20 milioane la nivel naţional, este cel mai mare transportator local în faţa companiei Tarom, la dublu şi impozit pe profit în România 0. Nu este o situaţie singulară”,a exemplificat Dorin Dobra.
Parlamentarul liberal a precizat că cere PSD-ului ca această iniţiativă să fie adoptată, asta pentru că efectul la bugetul de stat va fi unul major, asta pentru numai în ultimii cinci ani este vorba de sume de peste un miliard de euro.

Comentarii

29/10/16 11:57
Bistritean

Corect ! Aceasta este cea mai buna masura de a se stopa scoaterea ilegala a banilor din Romania si de a plati toata lumea impozitul care se datoreaza catre stat, in mod egal si democratic ! Dar stimate domn, cine va aude "strigatul" ... ? Este precum "zbierarul magarului ... la stana de oi ... " unde numai " lemnele din codrii si iarburile din pasuni il aude, sau "ciobanul" care este " batran si surd " ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5