PNL ŞI-A LANSAT CANDIDAŢII ÎN PREZENŢA A PESTE 1000 DE SUSŢINĂTORI

Alin Cordoş, foto Ioan Lazar

Candidaţii PNL Bistriţa-Năsăud la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie au fost lansaţi în această seară oficial şi în prezenţa a peste 1000 de susţinători şi susţinătoare venite din toate colţurile judeţului. Pe rând, pe scena ridicată în mijlocul Sălii Polivalente, au urcat, Robert Sighiartău, Ioan Turc, Doris Moldovan, Claudia Pui, Dorin Dobra, Ovidiu Florean, primarii Sorin Hognogi şi Vasile Silaşi. Alături de liberalii bistriţeni au venit Ilie Bolojan, secretarul general al partidului, Gheorghe Falcă, coordonatorul campaniei electorale sau deputatul MIhai Tararache.

În discursul său, Robert Sighiartău a făcut apel la o reformă a valorilor în România, odată cu alegerile parlamentare, dându-l ca exemplu pentru clasa politică pe actualul prim-ministru Dacian Cioloş. 

„Noi, cei care venim în faţa dumneavoastră, în faţa electoratului, avem obligaţia să le spunem cetăţenilor că vom avea un alt sistem de valori după care ne vom ghida în politică. (...) Cea mai mare reformă pe care PNL trebuie să o facă la 100 de ani de la Marea Unire este o reformă în ceea ce priveşte valorile. (...) PNL trebuie să ajute la ridicarea morală a României, trebuie să scoatem în faţă politicieni model pentru România, trebuie să urcăm pe scena României oameni de valoare din toate domeniile şi sunt bucuros că în anul acesta sunt condus de un prim-ministru care face cinste României, un prim-ministru cinstit, cu bun simţ, care este un model pentru clasa politică”, a spus Sighiartău, citat de Agerpres.

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, despre atuurile liberalilor în faţa PSD la acest scrutin, nominalizând în acest sens "listele curate" şi pe premierul Dacian Cioloş. În opinia lui Bolojan, "marea diferenţă" între cele două partide o reprezintă oamenii nominalizaţi să facă parte din viitorul Parlament. 

„În primul rând, avem nişte liste mai bune decât PSD şi nişte liste curate - e o mare diferenţă. (...) PNL a avut forţa ca, în condiţiile în care, în aceşti ani, justiţia a început să facă ravagii în lumea politică, să cureţe listele pe care le are. Nu a fost o chestiune foarte uşoară, pentru că pe o parte dintre colegii noştri care au astăzi probleme îi cunoşteam destul de bine. Un om care are probleme penale nu mai are autoritatea să facă ceea ce trebuie în serviciul comunităţii, pentru că pentru un om politic, pentru un primar, pentru un parlamentar, pentru un ministru, autoritatea este un instrument de lucru. (...) Noi ne-am curăţat listele, asta este cât se poate de clar, în timp ce PSD nu şi le-a curăţat. E o mare diferenţă şi atunci oamenii au de votat între un partid normal sau să voteze lupul paznic la oi”, a spus secretarul general al PNL, potrivit Agerpres.

După discursuri, pe aceeaşi scenă au urcat să cânte interpreții de muzică populară Ioan Bocșa, Sergiu Cipariu, Veronica Macarie Moldovan și un Grup de Ficiori, alături de orchestra condusă de maestrul Ovidiu Barteș.

Candidații PNL BN la alegerile legislative sunt Camera Deputaților – 1. Robert Sighiartău, 2. Doris Moldovan, 3. Vasile Marc, 4. Sorin Hognogi, 5. Ovidiu Udrescu, 6. Ovidiu Florean, 7. Florin Oltean / Senat – 1. Ioan Turc, 2. Dorin Dobra, 3. Claudia Pui, 4. Ionel Ropan.

 

 

Comentarii

05/11/16 08:50
alegator

Aceiași Marie cu altă pălărie la discipolii domnului Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5