„Poduri de carte"

NICOLAE BĂCIUŢ

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău organizează o serie de conferințe publice pentru a promova literatura română în localitățile din Republica Moldova. Susținute de autori consacrați, membri ai Uniunii Scriitorilor din România și Republica Moldova, conferințele vor acoperi un spațiu geografic în care literatura română a fost mai puțin promovată.
În perioada 21-29 octombrie 2013, vor avea loc 3 etape succesive ale acestui proiect. În cadrul fiecărei etape, un grup format din doi scriitori din România și trei din Republica Moldova va vizita liceele din câteva localități învecinate, pentru întâlniri cu profesorii și elevii. De asemenea, vor avea loc conferințe în care vor fi expuse ample prezentări ale activității literare și ale literaturii române de pe cele două maluri ale Prutului.
De asemenea, în cadrul conferințelor, urmează să fie prezentate noi apariții editoriale și reviste de literatură pentru a satisface nevoia de cunoaștere în domeniu a unui public ce aparține spațiului cultural românesc și care a avut mai puțin acces la acest tip de evenimente.
În cadrul primei etape, care se va desfășura în perioada 21-22 octombrie în raionul Ialoveni, vor participa scriitorii Nicolae Băciuț și Valentin Marica din România și Mihai Cimpoi, Dumitru Dan Maxim și Serafim Belicov din Republica Moldova.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5