Poezie, muzică şi teatru la Beclean

Asociaţia Bibliotecarilor din România a organizat manifestarea: „Poezie, muzică şi teatru”, acţiunea desfăşurându-se la Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi”, în cadrul CDI(Biblioteca şcolii) în organizarea bibliotecarei Angela Rusu, a prof. înv. primar Liuţa Zăgreanu şi a scriitorului, prof. Ioan Radu Zăgreanu.
Subiectul principal l-a constituit: „Viaţa şi activitatea literară a poetului Radu Săplăcan”, despre care vorbeşte poetul şi profesorul Ioan Radu Zăgreanu, după care elevii un grup de elevi din clasa VII-a D prezintă momentul poetic: „Uşor deasupra lumii” pe versuri din lirica lui Radu Săplăcan, după care „Amintiri despre Radu Săplăcan”au rostit scriitorii Andrei Moldovan, preşedintele Societăţii Scriitorilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, Aurel Podaru, Cornel Cotuţiu, Valentin Falub, la discuţiile care au urmat, pe lângă scriitorii nominalizaţi mai participând prof. înv. primar Liuţa Zăgrean, care a prezentat asistenţei poezia „Guleratul”, poezie dedicată de poetul Ion Mureşan lui Radu Săplăcan şi prof. dr. Ligia Dănilă, care a venit cu o prezentare a poetului în satul său natal, Braniştea, unde l-a cunoscut pe poet în perioada când locuia în Braniştea, fiind chiriaşa unei mătuşi a lui Radu.
La reuşita acţiunilor organizate la Beclean şi-au adus o contribuţie esenţială învăţătoarele Margareta Lazăr şi Adina Marcu. Am asistat la un recital al formaţiei „Colors of Sound” cu melodii de excepţie dedicate apropiatelor sărbători pascale. Trupa de teatru „Masca” a prezentat sceneta „Five o clock”de I. L. Caragiale, pusă în scenă de elevii clasei a VII-a D, după ce în prealabil clasa I-a A, a prezentat tot o scenetă a lui I. L. Caragiale „Domnul Goe”, pregătită de Margareta Lazăr, care testează încă din faşă talentele teatrale ale celor mici, care se dovedesc încă de pe acum artişti în devenire.
Manifestările de la Beclean s-au încheiat cu prezentare poeziei lui Ioan Radu Zăgreanu „Risipitorul”.
De menţionat că printre invitaţi au fost pr. Inspector Adrian Cherhaţ, Monica Timaru de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5