Poiana Ilvei va avea un dispensar dotat prin donaţii din Germania

De cele mai multe ori, oamenii uită de locurile din care au plecat mai ales dacă s-au dus la mai bine. Nu este cazul lui Ştefan Guzu poliţistul devenit primar în Germania care nu a uitat de meleagurile unde a copilărit, adică de comuna Poiana Ilvei.

            Prin intermediul fundaţiei „Deutsch Rumanicher Freundschaftseverein Neubranderburg-Bistriţa eV", la Poiana Ilvei au ajuns mai multe echipamente  necesare bunei desfăşurări a activităţii cabinetului medical. Este vorba de un EKG modern, de o trusă de resuscitare, un sterilizator dar şi de mobilier. Cu această ocazie au fost donate şi paturi pentru persoane cu handicap, scaune cu rotile, cadre antemergătoare pentru persoanele vârstnice sau cu probleme ortopedice.

Ştefan Guzu nu este la prima acţiune de acest gen, în trecut el a mai donat administraţiei ilvene o autospecială de pompieri dar şi o sirenă acustică pentru alertarea populaţiei în caz de calamitate.

 Mulţumită acestei donaţii, cabinetul medical din comuna Poiana Ilvei va putea asigura servicii medicale de calitate tuturor celor care au nevoie de ele.

            Primarul Ioan Scridonesi doreşte să mulţumească poienarului cu suflet mare şi speră ca această colaborare să continuie şi în viitor.

.

Comentarii

10/01/18 17:10
politolog

Frumos gest din partea domnului Guzu Ștefan - junior, care nu a uitat de meleagurile unde a copilărit, respectiv satul Poiana Ilvei, zonă de baladă și legendă, cu martiri și intelectuali, cu care ne mândrim.Poate acest articol îl va sensibiliza și pe domnul Guzu M. Ștefan - senior, care se apropie de 80 de ani, să se întoarcă acasă și să accepte îngrijirea din partea unuia din cei patrusprezece copii. La mulți ani! Astăzi, după calendarul Papa Iulian, ortodox de rit vechi, sărbătorim Sfântul Ștefan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]