Poliţia bistriţeană, la ceas de bilanţ. Ioan Buda, inspectorul general IGPR: Am încredere în echipa managerială şi în fiecare poliţist din IPJ B-N

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2018, în cadru festiv, în sala Centrului Cultural „Dacia". Alături de echipa managerială - condusă de comisarul şef Mihai Lupşa, alături de comisarul şef Paul Andreica şi comisarul şef Marius Şugar, adjuncţi ai şefului IPJ - au participat chestorul general de poliţie Ioan Buda- inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Angela Sângeorzan – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, subprefectul Ciprian Oprea-Ceclan, şefii instituţiilor militarizate din subordinea MAI, directori ai instituţiilor deconcentrate.

Încă din capul locului, şeful IPJ Bistriţa-Năsăud a ţinut să mulţumească tuturor poliţiştilor bistriţeni, dar şi instituţiilor partenere pentru implicare în atingerea obiectivelor din anul 2018. De asemenea, acesta a evidenţiat sprijinul acordat de chestorul general Ioan Buda, şeful IGPR, în reînfiinţarea Secţiei 3 Poliţie Rurală, care va avea sediul la Lechinţa. Parteneriatul cu societatea civilă, marcarea Centenarului, a 196 de ani de atestare documentară a Poliţiei şi a 50 de ani de la constituirea IPJ B-N sunt doar câteva dintre reperele pe care comisarul Mihai Lupşa le-a prezentat în bilanţul de activitate. „Judeţul Bistriţa-Năsăud continuă să fie un judeţ sigur, iar Inspectoratul Judeţean de Poliţie va rămâne un partener de încredere pentru comunitate", a declarat şeful Poliţiei bistriţene.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan, i-a felicitat pe poliţişti, în numele procurorilor din cele patru unităţi de parchet, pentru rezultatele bune şi foarte obţinute, apreciind că relaţiile de colaborare profesională. Aceasta le-a recomandat poliţiştilor să aibă mai multă fermitate, dar şi înţelepciunea de a găsi soluţii pentru provocările acestor timpuri.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, i-a asigurat pe poliţişti de respectul şi aprecierea nu doar a autorităţilor, ci şi a comunităţii, fiind o premieră când la bilanţul activităţii participă şeful Poliţiei Române. „Vă lansez o rugăminte şi o provocare. Din păcate, în ultimii 20-25 de ani, autoritatea statului român a scăzut foarte mult şi cred că fiecare dintre noi avem obligaţia acolo unde ne desfăşurăm activitatea să-i facem pe fiecare dintre concetăţenii noştri să înţeleagă că nimeni nu este mai presus de lege, că legile trebuie respectate de fiecare dintre noi, indiferent de poziţia pe care o avem în societate. Există provocări majore, societatea în care trăim se schimbă în fiecare secundă şi fiecare dintre noi trebuie să facem faţă provocărilor", a declarat Radu Moldovan.

Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că, împreună cu autorităţile de la Lechinţa, vor face toate eforturile necesare pentru a asigura condiţii optime de funcţionare noii Secţii de Poliţie Rurală, înfiinţată la Lechinţa, asta pentru că „siguranţa şi liniştea cetăţenilor" din zona de Câmpie depind în mod direct şi de activitatea poliţiştilor, mulţumind în context şi pentru suplimentarea posturilor pentru Secţia de Poliţie Rurală din Prundu Bârgăului pentru o acoperire mai bună a Staţiunii Colibiţa. Acesta i-a asigurat că, atât cât legislaţia va permite şi în baza unor proceduri foarte clare, administraţiile locale din Bistriţa-Năsăud vor susţine activitatea Poliţiei. Nu în ultimul rând, preşedintele Radu Moldovan le-a solicitat sprijinul poliţiştilor în monitorizarea maşinilor de tonaj mare de pe drumurile judeţene, asta după ce vor fi autorizaţi specialişti din cadrul Consiliului Judeţean pentru utilizarea unor cântare, a unor platforme speciale.

Prefectul Ovidiu Frenţ a remarcat, în mesajul său, trendul descendent al ratei infracţionalităţii la nivelul judeţului nostru, subliind rolul unor proiecte de prevenţie, aşa cum este şi cel lansat săptămâna trecută „Stop bullyingului în şcolile bistriţene!". „Aveţi un rol foarte important în comunitatea noastră, aveţi acest statut dublu, de militar şi de funcţionar public care înseamnă atribuţii în plus", a transmis prefectul Frenţ, încurajându-i pe poliţişti spre o pregătire personală profesională continuă şi o mai mare dedicare în activitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5