Poliţie-RAR: 30 de amenzi pentru defecţiuni tehnice, 29 de sancţiuni pentru transport ilegal de persoane

În perioada 14-15 februarie a.c., polițiștii rutieri bistrițeni au organizat și desfășurat acțiuni rutiere pentru reducerea riscului rutier. Acțiunile au avut ca scop principal prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și a transportului ilegal de persoane. Acestea s-au desfășurat pe raza întregului județ și au participat și reprezentanți ai Registrului Auto Român, care au verificat starea tehnică a autovehiculelor.

"Astfel, în cadrul acțiunilor s-a urmărit și verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia. Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate și aplicate aproximativ 190 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, dintre care 30 pentru diferite defecțiuni tehnice și 29 pentru transport ilegal de persoane, în valoare totală de aproximativ 40 000 lei", se arată în comunicatul IPJ BN.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost reținute 21 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]