Poliţiştii au aplicat 77 de amenzi, în uma protestului spontan de miercuri seara!

Polițiștii bistrițeni, alături de jandarmi și polițiștii locali au intervenit la un protest spontan organizat prin faptul ca în trafic s-au adunat mai multe autoturisme care s-au deplasat în mod nejustificat pe raza municipiul Bistrița, nerespectând interdicțiile privind deplasarea în intervalul 22:00-05.00.
Astfel, în contextul măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2 și al interdicției privind circulația după ora 22:00, au fost legitimate 95 de persoane și au fost verificate 60 de autoturisme. Totodată, au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, in valoare de 48.065 lei, persoanelor implicate. Polițiștii desfășoară în continuare verificări în vederea identificării altor persoane care nu au respectat interdicțiile legale în vigoare, se arată în comunicatul IPJ BN.

"Odată cu intrarea în vigoare a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului Bistriţa-Năsăud, verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00—05:00.
În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
Vă recomandăm tuturor ca în continuare să respectați măsurile de igienă colectivă și individuală, cele de protecție individuală, să evitați aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.
- Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.
- Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19", transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistiţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5