Poliţiştii au descins în curtea LPS şi a Colegiului Infoel!

112, alertă ostatici, la o școală din Bistrița! O situație pe care nu ne-o dorim, dar pentru care ne pregătim împreună cu cei pe care-i apărăm.

Poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale au ”descins” la Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Tehnic Infoel, din municipiul Bistrița, unde au pus în aplicare tactici de acțiune și au desfășurat exerciții demostrative. Astăzi, i-au pregătit pe elevi pentru cel mai sumbru scenariu: luarea de ostatici.

Pe lângă intervenția luptătorilor, situația a ”impus” și prezența unor negociatori ai Poliției, dar și a câinelui-polițist, pregătit să acționeze în astfel de situații. Elevii au fost încântanți și au așteptat cu sufletul la gură deznodământul, care a fost unul fericit. La final, polițiștii i-au provocat pe copii să-i găsească pe cei patru lunetiști amplasați stategic, iar Lord, câinele- polițist, i-a încântat pe toți cei prezenți.

La finalul activității, polițiștii le-au explicat tinerilor cum trebuie să se comporte în astfel de situații, cum se pot proteja și care sunt pașii de urmat. Pe lângă acestea, polițiștii au dorit să promoveze sportul și să atragă atenția asupra consecințelor violenței.

Având în vedere că urmează să decidă ce carieră vor urma, a fost un bun prilej pentru polițiști să le răspundă la toate întrebările în legătură cu aceasta.

Nu întâmplător s-au desfășurat activitățile de astăzi în curtea Liceului cu Program Sportiv, fiind școala în care Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității desfășoară pe parcursul întregului an școlar proiectul ”Prioritate are Siguranța ta!”, care are drept scop realizarea de activități de prevenire antivictimală și antiinfracțională cu elevii.

Reamintim faptul că în perioada 22-26 martie a.c., în contextul aniversării celor 196 de ani de atestare documentară a Poliției Române și a Centenarului Marii Uniri, poliţiştii bistrițeni desfășoară activități cu caracter preventiv-informativ și de promovare a carierei de polițist.

 

 

 

 

 

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]