Polițiștii au fost alături de zeci de copii din Tureac, care au primit în dar prima bicicletă de la Asociaţia OM

         La finele săptămânii, peste 20 de elevi ai Şcolii Gimnaziale Tureac au primit, de la Asociaţia OM, câte o bicicletă cu care să ajungă mai ușor la școală.

„Pentru ca cei mici să nu fie implicați în evenimente rutiere nedorite, polițiștii Serviciului Rutier au fost alături de ei și i-au învățat regulile de circulație și obligațiile pe care le au în calitate de bicicliști. Polițiștii au purtat discuții deschise cu elevii, aceștia fiind receptivi la sfaturile preventive primite. Ne bucurăm că le-am putut fi alături în unul dintre cele mai frumoase momente ale copilăriei lor”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

         Asociația OM, în colaborare cu Primăria Tiha Bârgăului, primarul Vasile Șut și Școala Gimnazială Tureac, prin profesorul coordonator Ștefan Sălăgean, au promovat o zi dinamică de implicare civică în comuna Tiha Bârgăului. Fondatori ai Asociaţiei OM sunt Dorin Oniga, Gela Neamțu, Alina Diana Pop.

Prima acţiunie OM -  Două roți. Vrednic de comunitatea mea – a însemnat sprijinirea a 23 de copii din localitatea Tureac,  cărora le-au fost donate biciclete. „Gestul este unul de a oferi bucurie, dar și o acțiune practică de facilitarea a transportului, în mediul rural folosirea bicicletei fiind o necesitate. Dintre copiii care termină şcoala la Tureac, unii fac naveta la Prundu Bârgăului”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

         Potrivit celor de la Asociaţia OM, programele pe care le vor propune vor avea în vedere ca fiecare din cei implicați să facă un gest prin care să dea ceva comunității, astfel că aceşti copii au participat, alături de voluntari, la o acţiune de ecologizare. 

***

Numele Asociaţiei OM (Oraşul Mariei) face trimitere la un caz real, o voluntară reală. Este Maria, ea are 7 fraţi şi face naveta zilnic la Bistrița, 65 de km, ca să participe la cursurile unei şcoli de meserii. Retrasă periodic de la şcoală, datorită costurilor prea mari pentru părinţii ei, ea încearcă să revină. De aici sursa de inspiraţie care stă la baza identităţii verbale şi vizuale: Oraşul Mariei este o organizaţie dinamică, furnizor de bunăstare, de speranţă şi de încredere.

Scopul Asociației este umanitar, constând în susținerea, organizarea și promovarea de activități sociale, de binefacere, educaționale, culturale, sportive și de mediu în rândul comunității.

Programele se bazează pe voluntariat și donaţii, ideea înființării asociației s-a bazat pe conștientizarea dorinței/nevoii unor oameni de a ajuta și de a sprijini pe aceia care din diferite motive nu pot să ducă o viață decentă, vrem să oferim un cadru în care să se întâlnească cele două părți.  Toate proiectele asociației vor să vorbescă despre  încrederea care se construiește ca un liant al viitoarelor comunități albastre - bazate pe armonie, responsabilizarea indivizilor, creșterea solidarității și capacității de autosusținere.  Majoritatea proiectelor se vor adresa comunităților rurale unde nevoia de revenire la “albastru” este mare, mai ales în rândul tinerilor din familiile nevoiașe.

“De altfel, albastrul nu e o culoare, e și o liniște” (N.Iorga)

 Sloganul asociației este: „PROGRAME DE PERSPECTIVĂ”. Sloganul are o formulare în același timp afirmativă și proiectivă: ideea de perspectivă este una bogată, se leagă metaforic și de perspectiva „urbană” a Orașului Mariei. Este un statement pozitiv, luminos, care plasează activitățile asociației pe o orbită a succesului, a îndeplinirii obiectivelor și țelurilor propuse.

Astfel, dintre obiectivele noastre amintim: să sprijine financiar familiile nevoiașe prin achiziționarea de alimente, obiecte de uz casnic și gospodăresc; să faciliteze frecventarea cursurilor școlare pentru copiii din familiile nevoiașe, prin achiziționarea de haine, încălțăminte, rechizite și orice alte obiecte necesare participarii la activitățile școalare; să organizeze competiții sportive în comunitate cu angajarea tuturor serviciilor necesare; să organizeze activități educaționale și culturale pe grupuri țintă, cu invitarea de specialiști din diverse domenii; să deruleze programe umanitare în rândul comunităților locale, a familiilor aparținând unor categorii sociale defavorizate cât și a unor programe de suport educațional și integrare socială.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5