Poliţiştii au retras opt certificate de înmatriculare pentru neechipare de iarnă

Poliţiştii rutieri au aplicat opt sancţiuni contravenţionale şi au retras tot atâtea certificate de înmatriculare pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zãpadã, gheaţã sau polei.

Săptămâna trecută, pe drumurile din Bistriţa-Năsăud au fost instituite 18 microfiltre, pentru a efectua verificări la autovehicule cu privire la dotarea cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte dispozitive antiderapante omologate.

Poliţia Rutieră Română recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, dar şi o serie de principii de conduită preventivă.

„Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece. Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzătoar sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi a cele de climatizare/degivrare.Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Manifestaţi prudenţă sporită şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare”, sunt doar câteva dintre recomandările poliţiştilor rutieri.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]