Poliţiştii bistriţeni au pregătit copiii pentru o "Vacanţă în siguranţă"

 

            Poliţiştii de prevenire şi ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud s-au întâlnit cu sute de elevi în ultimele săptămâni de şcoală şi i-au învăţat cum să se ferească de situaţiile în care ar putea fi victime. 

             „Cei mici au aflat de la poliţişti cum să circule în siguranţă ca pietoni şi biciclişti sau unde să îşi aleagă locurile de joacă şi de scăldat, cum să nu se lase abordaţi de persoane străine şi să nu le primească pe acestea în locuinţă sau ce trebuie să facă dacă se pierd de părinţi. La cei mai mari poliţiştii au abordat şi subiecte legate de consumul de droguri şi victimizarea sexuală”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei bistriţene.

            Toate întâlnirile cu copiii au fost potenţate de filme şi spoturi preventive relevante,  pregătite de poliţişti pentru a le arăta copiilor experienţele prin care au trecut alţi minori care nu au respectat regulile şi legea şi consecinţele faptelor acestora.

             Pe perioada vacanţei de vară, poliţiştii vor vizita copiii şi în taberele şcolare din judeţ şi în alte zone turistice şi de agrement unde aceştia vor fi cazaţi.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]