Poveste de Crăciun, a poliţiştilor, la Aluniş. În cadrul cercetărilor efectuate....

În cadrul cercetărilor efectuate, polițiștii asistă la nenumărate drame pe care le trăiesc efectiv împreună cu cei afectați în mod direct sau indirect. În toate cazurile se implică emoțional, în unele însă, mai mult.

Cazurile grave, în special cele de omor, sunt gestionate de echipe de polițiști care, în cadrul acelorași cercetări, văd și aud multe: criminaliștii, polițiștii specializați în investigații criminale, polițiștii de la acțiuni speciale.

Atunci când în astfel de cazuri sunt implicați, în orice fel, copii, tu polițistul, omul, părintele, nu mai poți să faci doar cercetări, faci tot posibilul să îi ajuți cumva.

Pentru o lună de zile, în fiecare zi, polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale, Acțiuni Speciale, Postul de Poliție Zagra și Criminalistic au desfășurat diverse activități, au audiat persoane, au efectuat percheziții, căutări pentru a documenta omorul de la Aluniș, comis în cursul lunii iulie 2017.

Pentru mai bine de o lună de zile au “periat” pădurile din împrejurimi. Pentru mai bine de o lună de zile au fost “ de-ai locului”. Pentru mai bine de o lună de zile au împărțit mâncarea pe care o aveau la “pachet” cu copilașii care se adunau în jurul lor ori de câte ori îi zăreau în zonă, iar ei se săturau privindu-i.

Au rămas cu gândul la ei și în luna decembrie au adunat haine, jucării, iar bonurile primite ca urmare a donării de sânge s-au întors la Aluniș ieri, 20 decembrie a.c., sub forma unor cadouri, pentru 25 de copii care fac efortul de a ajunge la grădiniță și la școală. S-au mai întors și sub forma unor pachete cu alimente pentru familiile lor.

La rândul lor, copiii i-au răsplătit cu colinde, poezii, zâmbete și îmbrățișări. De neprețuit! 

Mulțumim tuturor celor care ați ajutat!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]