Pr. Constantin Necula a conferenţiat la Sângeorz-Băi în cadrul unei seri duhovniceşti

Pr. Cornel Coprean

Luni, 31 martie 2014, începând cu ora 16.00, la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Sângeorz-Băi, a avut loc o seară duhovnicească la care a fost invitat pr. conf. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Acesta a vorbit despre „Biserică şi problemele tinerilor. Actualitatea educaţiei în Iisus Hristos Domnul nostru”. În cadrul mesajului său, pr. Necula a subliniat rolul important al familiei, al şcolii şi mai cu seamă al Bisericii în educaţia tinerilor, arătând că toate acestea trebuie să aibă acelaşi numitor comun – Dumnezeu.
Pr. Constantin Necula despre redimensionarea duhovnicească a educaţiei creştine a copilului: „Cred că e momentul ca şi Biserica să fie ascultată când e vorba de educaţia copiilor şi oamenii prezenţi în săli şi în toate conferinţele din săptămânile acestea ne-au dovedit că e posibil. Avem de-a face, de fapt, cu o redimensionare duhovnicească a educaţiei creştine a copilului, fiind axaţi pe trei direcţii: bucurie, motivaţie şi eshatologie. Nu putem să-i mai bucurăm pe copii, nici să-i motivăm, dacă nu le aducem înainte Împărăţia lui Dumnezeu, singurul examen final, de fapt, în faţa căruia contează viitorul lor”.
Concluzia acestei seri duhovniceşti o redă pr. protopop Ioan Dâmbu: „Acum după ce s-a terminat întâlnirea cu pr. Constantin Necula, aici în Biserica din Sângeorz-Băi, unde a fost foarte multă lume, putem spune că a fost un eveniment împlinit, în sensul că s-a bucurat toată lumea de dialogul pe care l-au avut în finalul conferinţei cu pr. profesor şi de textul propriu-zis pe care l-a comunicat oamenilor. Au fost aici prezenţi tineri în majoritatea lor, câţiva profesori de religie, câţiva profesori de la liceu şi mulţi credincioşi. Credem că a fost o întâlnire foarte bine venită, foarte bine realizată şi foarte bine reuşită. Ne-am dori ca şi pe viitor să avem asemenea întâlniri cu oameni mari, cu oameni care au deja experienţa credinţei, care trăiesc în duhul creştin ca modele de vieţuire creştinească”.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]