Pr. Vasile Beni: Prin rugăciuni şi pricesne privim şi ne îndreptăm spre Maica Domnului

Rugămu-ne-ndurărilor, Luceafărului mărilor, Înalţă-ne, ne mântuie/ Din valul ce ne bântuie./ Fii scut de întărire / Şi zid de mântuire./ Privirea-ţi adorată/ Asupră-ne coboară,/  Maică Preacurată/ Şi pururea fecioară, Marie!”

Dragii noştri credincioşi!

Cu ajutorul bunului Dumnezeu în fiecare an la data de 1 august începem un pelerinaj spre biserici spre a participa şi a ne ruga Maicii Domnului.

Mergem să-i mulţumim bunului Dumnezeu şi Maicii Sfinte dar în acelaşi timp şi să-i cerem ajutorul.  Postul Adormirii Maicii Domnului este o perioadă când în biserici la ceas de seară şi de lumină lină se înalţă rugăciuni şi pricesne către cea care l-a purtat în pântece pe Fiul lui Dumnezeu.

          Despre Maica Domnului s-au scris cărţi şi tratate de teologie, însă sfântul Ioan Damaschin o numeşte ca fiind un al doilea cer sau a doua lume. Printr-însa s-a înnoit neamul omenesc şi ea este împărăteasa tuturor îngerilor şi a tuturor sfinţilor şi Maica noastră,  a tuturor popoarelor pământului şi a tot sufletul necăjit şi întristat care o cheamă în ajutor. Nu există în cer şi pe pământ altă faţă mai puternică, după Sfânta Treime, ca Maica Domnului, care poate să ne ajute nouă.

Dacă suntem atenţi la slujba Paraclisului o rugăm pe Sfânta Fecioară Maria să se facă mijlocitoare a noastră pe lângă Dumnezeu, spre a ne izbăvi de necazuri și nevoi. Şi nu întâmplător în priceasnă zicem rugându-ne:,, Am venit Măicuţă, Să te mai vedem, Să-ţi spunem necazul, Pe care-l avem

Dacă o avem pe Maica Domnului în viaţa noastră ne va ajuta să ne rezolvăm problemele cu care ne confruntăm.

Exemplu biblic ne este momentul de la ,,Nunta din Cana Galileii”.

La intervenţia, nu la rugămintea ei planul de mântuire a fost grăbit nu schimbat, cu atât mai mult celor care o vom lăuda prin cântări şi rugăciuni.

         Cu ce gând trebuie să ne ducem ca să ne rugăm şi să participăm  la Paraclis şi să ne întoarcem de la Sfânta Biserică, şi anume, cu convingerea că ori de câte ori vom merge, fără să-i cerem, Fecioara Maria ne vede problemele cu care ne confruntăm sau le avem.

           De aceea spre încheiere să nu uităm de frumoasa rugăciune pe care o ştim din copilărie şi prin care mărturisim un adevăr de credinţă, dar ne şi rugăm Maicii Domnului zicând: “Născătoare de Dumnezeu,Fecioară,  bucură-te ceea ce eşti plină de har, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui tău, că ai născut pe Iisus Hristos Mântuitorul sufletelor noastre. Preasfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre”.

Un post binecuvăntat cu bucurii duhovniceşti! Amin!


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5