Practicarea inotului, o alegere pentru corp si psihic

Un excelent exercitiu pentru fiecare persoana, indiferent de varsta si de pasiunea pe care a manifestat-o vreodata fata de domeniul sportiv. Asa am caracteriza, in doar cateva cuvinte, inotul. Exceptand faptul ca iti ofera toate premisele pentru ca tu sa te simti bine cu propriul corp, inotul ajuta si din punctul de vedere al mentalului, fiind o maniera clasica de relaxare, meditatie si calmare. Mai ales daca el este practicat la finalul unei zile in care emotiile, stresul si sarcinile numeroase pe care a trebuit sa le duci la bun sfarsit ti-au imprimat o stare anosta, dar si un surplus de oboseala.

Cel dintai avantaj vine din dreptul unui sistem caruia uitam adesea sa ii oferim atentie si anume sistemul muscular. Conform studiilor efectuate de catre specialisti, in momentul in care omul practica destul de des cursuri inot adulti pentru relaxare, toate grupele sale musculare sunt angrenate in proces. Rezultatul nu este unul dificil de observat, chiar daca nu o sa fie remarcat dupa primele doua, trei sedinte. Desi nu vei simti prea mult efortul pe care il depui, prin alternarea stilulilor de inot vei reusi sa iti antrenezi in mod egal toate grupele musculare.

Inotul nu trebuie sa fie intotdeauna privit drept o alternativa pe timp de vara a antrenamentelor la sala ori a jogging-ului, unul dintre scopurile sale principale fiind cel de relaxare al organismului. Iar acest lucru nu trebuie sa se intample in mod obligatoriu in cadrul spatiilor amenajate, ci te poti infrupta din bucuria inotului chiar si in timpul vacantelor pe litoral, ori in timpul escapadelor la piscina. Insa, pentru a te simti cu adevarat relaxat in timpul inotului este necesar sa iti eliberezi complet mintea, fara a te gandi la lucrurile importante pe care trebuie sa le faci la birou in ziua urmatoare.

Fiind o metoda de relaxare si un sport in acelasi timp, inotul isi extinde si mai mult atributiile, devenind o interesanta alternativa de reabilitare a organismului. Fie ca practici un sport de performanta, iar accidentarile nu par sa te ocoleasca, fie ca vii dupa o interventie chirurgicala care te-a tinut o buna perioada la pat, inotul este cea mai buna terapie pe care o poti fructifica pentru a te pune pe picioare.

Beneficiile nu sunt tinute la distanta de copilasi, ba chiar medicii indeamna cat mai multi parinti sa le deschida micutilor apetitul pentru aceasta activitate. Insa, daca doresti sa iti inscrii micutul la cursuri inot copii, tine cont de faptul ca nu o poti face pana ce el / ea nu atinge varsta de patru ani. Conform cadrelor medicale, abia atunci copilasul este suficient de dezvoltat pentru a practica inotul in siguranta.

Initiativa nu porneste doar spre copilasi, ci si spre viitoarele mamici. Daca ai avizul medicului, nimic nu te poate tine departe de piscinele cu o reputatie excelenta din peisajul orasului tau. Mare grija totusi, pentru ca sedintele nu ar trebui sa fie unele foarte lungi, specialistii mizand pe un interval de 20 - 30 de minute, de maximum patru ori pe saptamana.

Nu doar evolutia sarcinii poate fi una favorabila siluetei tale, ci si in mod obisnuit poti alege inotul drept alternativa pentru slabit. In timpul unei sesiuni normale, poti ajunge sa te eliberezi de aproximativ 600 de calorii, insa numarul poate creste daca pui mai multa energie in traversarea culoarului de inot.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5