Preasfințitul Benedict Bistrițeanul a binecuvântat credincioşii din Tăure, păstoriţi de preotul George Cetănaş. Ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Radu Viorel Moldovan, pe seama Parohiei Chiochiș

În Duminica samarineanului milostiv (începutul Postului Nașterii Domnului), Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Parohia Tăure, Protopopiatul Năsăud.
Cu această ocazie, în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor restâns de clerici.
În cuvântul de de învățătură, rostit după citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică a acestei duminici, a samarineanului milostiv, arătând că aproapele fiecărui creștin este Hristos, care-i întinde o mână de ajutor, mai ales când e căzut în păcat.
„Cine stă lângă Hristos, are siguranța vieții! Trăim vremuri mișcătoare, unde să ne ducem? Doar El este Cel care ne dă stabilitate, motive de curaj; El este Cel care ne oferă îmbrățișare. Ni se spun tot felul de variante în zilele noastre, oricunde să căutăm soluții, mai puțin când vine vorba de Hristos. De acolo vine ajutorul nostru. Să nu ne lăsăm înșelați nicio clipă. Dacă vrem să avem o înțelegere a vieții, dacă vrem să fim curajoși în momentele grele pe care Dumnezeu le îngăduie în viața noastră, să nu ne lăsăm de Hristos, Care este aproapele nostru. Și dacă este Hristos aproapele nostru și înțelegem lucrul acesta, înțelegem și noi sfatul pe care i-l dă Hristos învățătorului de lege, precum și nouă: fă și tu asemenea!”, a spus Preasfințitul Benedict.
La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Radu Viorel Moldovan, pe seama Parohiei Chiochiș, Protopopiatul Beclean.
Slujba a fost oficiată în prezența credincioșilor, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă.
Biserica parohială din Tăure, cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, a fost construită în anul 1876, pe locul unei vechi bisericuţe din lemn, fiind sfințită în anul 1930.
De la sfârşitul anului 2018, comunitatea credincioşilor din Tăure este păstorită de preotul George Cetănaş.
Darius Echim / Mitropolia Clujului

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5