Prefecţii din România s-au întâlnit la Târgu Mureş. Ovidiu Frenţ i-a transmis senatorului Deneş propuneri de modificare a Legii administraţiei publice

Timp de două zile, la Târgu Mureş a avut loc Adunarea Generală a Asociației Prefecților şi Subprefecților din România, prefectul Ovidiu Frenţ considerând că a fost o întâlnire utilă, organizată exemplar de către colegii din echipa Prefecturii Mureș, condusă de prefectul Lucian Goga.

De două ori pe an, A.P.S.R. se întâlnește pentru a discuta problematica activității specifice instituțiilor prefectului, studii de caz, soluții prezentate ca exemple de bune practici, modificări legislative și inițiative în domeniul administrației publice. De fiecare dată sunt invitate să participe personalități cu un rol important în inițierea și aplicarea legistației primare și secundare incidente, precum și reprezentanți ai unor instituții care colaborează permanent cu prefecturile în plan național și teritorial.

La această întâlnire au participat reprezentanți ai Parlamentului României și ai Ministerului Afacerillor Interne (secretarul de stat Raed Arafat, dir. gen. Teodor Iulian Gheorghe, insp. gen. I.G.S.U. Daniel-Marian Dragne)”, menţionează prefectul Ovidiu Frenţ, într-o informare pe facebook.

Potrivit acestuia, invitației Asociaţiei a dat curs și senatorul Ioan Deneș care, în calitate de secretar al Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului, a prezentat actele normative modificate recent și cele în curs de modificare. De cealaltă parte, senatorul bistriţean a primit propuneri rezultate din activitatea curentă a prefectului Ovidiu Frenţ şi nu numai de modificare a Legii 215/2001 privind administraţia publică locală.

Nu în ultimul rând, a fost efectuată o vizită la Centrul operativ integrat pentru situații speciale și de urgență Mureș, cel mai performant centru din țară.
 

***

În cadrul Adunării Generale a APSR au fost punctate şi o serie de propuneri care să fie cuprinse în  Codul Administrativ, cu referire la numirea în funcţie, schimbarea statutului din înalt funcţionar public în demnitar, subordonarea secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale, dar şi acordarea unui aviz de către prefect la numirea directorilor instituţiilor deconcentrate, temee fiind anunţate de către preşedintele APSR, Gigi Petre, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]