Prefectul Dolha, după inundaţii: Lucrări făcute de mântuială, prin PNDL. Am ajuns la Rodna şi Negrileşti înaintea primarilor!

Prefectul Stelian Dolha a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, calitatea lucrărilor făcute, în special, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală al Guvernului.

     „Am fost surprins neplăcut, extrem de neplăcut, în momentul în care am ajuns în comunele noastre şi am văzut faţa nevăzută a acestor lucrări care au fost scoasă la iveală odată cu aceste calamităţi, lucruri făcute de mântuială, lucruri făcute fuşărit, foarte multe dintre ele pe PNDL. Am văzut drumuri care nu au şanţuri de scurgere, poate în scop electoral, am văzut poduri şi podeţe subdimensionate sau nu erau terminate, am văzut şi şanţuri care nu duceau nicăieri, în faţa caselor oamenilor, şi acolo era deja foarte multă apă adunată. Asta s-a întâmplat în comuna Nimigea. Nu poţi să ai un şanţ în faţa unei case şi acolo să-l înfunzi, trebuie să aibă continuitate, să îi dai o scurgere. Am văzut la Rodna, de exemplu, o stradă, asfaltată destul de recent, care a fost efectiv măturată. Eu nu am mai văzut asfalt deloc. Întreb legat de calitatea lucrărilor: cum se poate să vină o apă mai mare şi să măture asfaltul? Am văzut  garaje construite pe văi, anomalii urbanistice inimaginabile.

          Foarte multe dintre văile noastre sunt nedecolmatate, nu au fost colmatate ani la rând. Nu ştiu când se întâmplă lucrurile astea, numai în perioadă de campanie electorală?”, a menţionat prefectul Dolha.

         Acesta a menţionat că lucrurile nu pot să rămână aşa, astfel că intenţionează, în perioada următoare, să facă un inventar al lucrărilor prin PNDL. „E clar că trebuie chemată autoritatea de stat în construcţii să vedem ce s-a întâmplat acolo şi cineva trebuie să răspundă pentru asta. Cine a semnat notele de recepţie, pentru că nu putem să spunem că în judeţul Bistriţa-Năsăud am avut doar viituri şi să uităm de lucrările de proastă calitate pe care le-am descoperit acum. Vorbim de banii noştri”, a adăugat prefectul Dolha.

         Prefectul judeţului a criticat doi primari care au ajuns la calamităţi cu întârziere.

„Am văzut primari care au ajuns în locurile calamitate din comunităţile lor mult mai târziu. Nu e un lucru de glorie, dar nu se poate să ajungă prefectul în localitatea respectivă şi tu primar să ajungi după 2-3 ore când ştii că acea comunitate a fost inundată. Două cazuri, Negrileşti şi Rodna. La Rodna a ieşit pentru că a mers preşedintele Consiliului Judeţean să-l scoată din casă, pentru că altfel nu ieşea deloc. La Negrileşti a ajuns după trei ore, eu am ajuns la 8, el pe la 11. E inadmisibil aşa ceva”, a reclamat Stelian Dolha.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5