Prefectul Dolha: Foarte multă iresponsabilitate ne-a dus la 5 decese la centrul din Maieru! A fost deschis un dosar de cercetare penală

          Prefectul Stelian Dolha consideră că situaţia de la căminul de bătrâni de la Maieru nu a fost gestionată bine şi că Instituţia Prefectului a  sesizat Poliţia, cazul fiind cercetat în prezent de procurorii din Năsăud.

„La Centrul Rezidenţial pentru Vârstnici „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” a fost o gestiune proastă şi foarte multă iresponsabilitate şi ne-a adus în situaţia în care avem cinci decese. Unul dintre ele m-a impresionat, mai mult decât celelalte. E vorba despre un vârstnic care a fost internat, a stat opt zile, a avut un test negativ, a fost lăsat acasă, a revenit şi după trei zile a decedat. Am făcut o sesizare către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud. IPJ B-N, pe data de 7 iulie, a trimis către Poliţia din Maieru, care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud. Acolo a fost deschis un dosar de cercetare penală, sub acuzaţia de zădărnicirea combaterii bolilor, art. 352 alin. (1) din Codul Penal. Nu cred că lucrurile pot să rămână aşa acolo, în momentul în care vorbeşti despre persoanele vârstnice care sunt cele mai vulnerabile, purtarea măştii, a echipamentului de protecţie e obligatorie, nu doar în situaţia CoVid”, a declarat prefectul Dolha.

Cinci dintre cei 18 beneficiari ai centrului rezidenţial din Maieru, diagnosticați cu Covid-19, au decedat în spital.

De la depistarea focarului şi până în prezent, o infirmieră şi trei beneficiari au fost declaraţi vindecaţi, iar nouă rezidenți asimptomatici, două infirmiere, asistenta socială, bucătăreasa şi un angajat din personalul auxiliar au fost externaţi, în baza ordinului emis de ministrul Sănătăţii.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5