Prefectul Dolha, la Intex, companie unde au fost câteva cazuri de coronavirus

Prefectul Stelian Dolha a verificat, ieri, modul în care se respectă măsurile de protecție la Intex Năsăud, companie care s-a confruntat recent cu câteva cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus apărute în rândul angajaților.

"Din ceea ce s-a putut constata la vizita prin fabrică angajații purtau măști, sunt obișnuiți cu acestea, sunt circuite stabilite pentru fluxul de personal, iar în sala de mese, ca și în celelalte locuri pare să se respecte distanțarea socială. Le-am spus managerilor companiei că ar fi util sa aibă afișaj precum cel existent la Leoni, prezent în toate zonele vizibile cu informații esențiale, prezentate intuitiv despre cum trebuie să se protejeze fiecare și să-și protejeze colegii de muncă. Aceasta în condițiile în care pandemia ne va da de furcă încă multă vreme și este esențial să deprindem corect măsurile de protecție", a precizat Stelian Dolha, pe pagina sa de facebook. 

Prefectul judeţului a fost şi în Piața din Năsăud, pentru care Comitetul Local pentru Situații de Urgență a instituit și păstrat restricții pentru târgul de joi. "Acestea nu le permit locuitorilor din afara orașului să-și vândă marfa. E adevarat că oameni care trăiesc din acest tip de comerț nu au acces în piață și sunt puși într-o situație delicată de această decizie, justificată de administrația locală de nevoia de a păstra distanțarea socială. Din păcate este o situație dificil de tranșat în acest moment și căutăm soluții de rezolvare rezonabile împreună cu administrația locală. În rest, după cum se poate vedea, în piață oamenii s-au conformat, sper că nu doar pentru că au văzut oficiali în control. Vânzătorii poartă mască chiar dacă este spațiu exterior, tocmai pentru că în aglomerații în care nu se poate păstra distanțarea socială, aceste măsuri sunt singurele care îi pot proteja", a menţionat acesta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5