Prefectul Ioan Ţintean: Ziua de 13 septembrie a rămas în conştiinţa noastră colectivă ca o pagină memorabilă de istorie

MESAJUL PREFECTULUI
JUDEŢULUI BISTRIŢA – NĂSĂUD CU OCAZIA ZILEI POMPIERILOR DIN ROMÂNIA

Sunt onorat să transmit salutul meu tuturor cadrelor care serbează, pe data de 13 septembrie, "Ziua Pompierilor din România".
Deşi s-a scurs mai bine de un secol şi jumătate, Ziua de 13 septembrie a rămas în conştiinţa noastră colectivă ca o pagină memorabilă de istorie, scrisă cu sângele bravilor oşteni pompieri, aflaţi sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, în bătălia din Dealul Spirii.
Este o zi în care avem prilejul să-I omagiem pe pompierii care, de-a lungul timpului, au căzut la datorie, fie apărând idealurile naţionale în bătălia din Dealul Spirii, în Războiul de Independenţă sau în cele două războaie mondiale, fie în lupta inegală cu focul sau cu alte intemperii, punând, mai presus de viaţa lor, viaţa semenilor.
Totodată, avem ocazia să ne arătăm respectul şi faţă de pompierii de azi, demni urmaşi ai înaintaşilor, care răspund, cu aceeaşi abnegaţie şi dăruire, “Prezent, la datorie”.
Vă asigur de toată stima noastră şi aprecierea pentru curajul şi profesionalismul de care daţi dovadă zi de zi, vă doresc multă sănătate, putere de muncă şi fericire, alături de cei dragil!

La mulţi ani!

IOAN ŢINTEAN,
PREFECTUL JUDEŢULUI BISTRIŢA-NĂSĂUD

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]