Prefectul Ovidiu Frenţ, către jandarmi: Modul în care i-aţi tratat pe concitadinii noştri a fost exemplar

Prefectul judeţului, Ovidiu Frenţ, a punctat faptul că România prezidează, la Bruxelles, pentru prima dată, o şedinţă din mandatul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, acest mandat urmând să se desfăşoare pornind de la patru piloni, respectiv „Europa valorilor comune”, „Europa – actor global”, „Europa convergenţei” şi „Europa, în siguranţă”.

         „Asta înseamnă că acordăm o importanţă deosebită ca şi ţară şi încercăm să transmitem tuturor colegilor din UE cât de important e să ne simţim acasă, în România sau în Europa, în siguranţă. Evenimentele din ultimele 3-4 luni din Franţa ne arată cât de important este să te simţi în siguranţă şi eu nu cred că o Europă care este bazată pe democraţie şi libertăţi fundamentale, cu drepturi câştigate cu greu după Revoluţia franceză - în mod ironic, iată, că acolo se întâmplă ceea ce se întâmplă – nu înseamnă haos şi ingerinţe asupra drepturilor şi libertăţilor celorlalţi”, a declarat prefectul Frenţ.

         În mesajul transmis la bilanţul activităţii Jandarmeriei bistriţene, prefectul judeţului a precizat că rămânem adepţii liberei exprimări, liberelor manifestări, valori pentru care s-a ieşit în stradă în 1989, dar în condiţiile legii şi fără a influenţa libertatea celorlalţi.

         „Prin comparaţie, România şi ceea ce s-a întâmplat în august a dovedit că suntem deasupra unor ţări cu pretenţii, atât ca Jandarmerie, dar trebuie să recunoaştem şi ca atitudine a celor care ies în stradă. Am dat o lecţie, cred eu. Criticile nemeritate aduse Jandarmeriei s-au stins. Felicit Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, şi noi am avut foarte multe manifestări. Întotdeauna modul în care i-aţi tratat pe concitadinii noştri care au ieşit să-şi exprime opinii politice sau sociale a fost unul exemplar”, a mai spus prefectul Frenţ.

         În context, acesta i-a felicitat pe jandarmi şi pentru implicarea în comunitate, în diverse proiecte sociale, concluzionând că bistriţenii au apreciat jandarmeria la adevărata ei valoare, iar nu influenţaţi de ceea ce s-a transmis pe alte canale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]