Prefectul Ovidiu Frenţ: Spitalul din Năsăud, în situaţie cronică de subfinanţare, necesar de aparatură şi cadre medicale

Prefectul judeţului, Ovidiu Frenţ, s-a întâlnit joi cu managemnetul Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud şi reprezentanţi ai Direcția de Sănătate Publică, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, instituțiile care au atribuții în domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Potrivit acestuia, „din păcate, de la întâlnire a lipsit tocmai autoritatea publică locală în subordinea căreia se află unitatea medicală”. În fapt, au fost dezbătute variante prin care unitatea spitalicească să-şi poată îndeplini misiunea, la cerinţele vremurilor pe care le trăim.

Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud este, de ani buni de zile, într-o situație cronică de subfinanțare, de nevoie a completării cu aparatură și cu personal medical (medici specialiști) pentru unele secții și compartimente. 

La acestea se adaugă uzura morală și fizică a clădirii monobloc și instalațiilor spitalului, o structură de personal dezechilibrată și un management obișnuit să ceară sprijin din exterior mai mult decât să caute rezolvări interne.

În urma discuțiilor s-au exprimat puncte de vedere și s-au propus soluții care sperăm să fie realizate, iar spitalul să-și poată îndeplini funcțiunea de furnizor al serviciilor și activităților de asistență medicală comunitară în zona Năsăudului, adresabilitatea fiind către un teritoriu populat de circa 120.000 de locuitori”, menţionează prefectul, într-o postare pe facebook. 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]