Prefectul Stelian Dolha: Răspândirea coronavirusului este o realitate care a cuprins țara și județul! Nu lăsați garda jos!

Institutia Prefectului BN

Prefectul Stelian Dolha transmite:
”Din păcate, răspândirea coronavirusului este o realitate care ne-a cuprins țara și județul, iar numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.
Asta înseamnă că nu se mai respectă măsurile de protecție, de igienă, de distanțare socială, măsuri pe care am încercat să le integrăm în normalitatea vieților noastre în timpul stării de urgență.
Dacă în acele 30 de zile de stare de urgență, județul nostru era exemplar în ce privea numărul redus de cazuri de coronavirus, acum suntem în pericol!
Acțiunile de verificare și control ale forțelor de ordine sunt intensificate, dar este nevoie de mai mult decât atât. Fac un apel la conștiința dumneavoastră, dragi cetățeni! Amintiți-vă pentru ce am luptat în acea lună de stare de urgență când viețile ni s-au oprit, când am stat departe de cei dragi. Măsurile de relaxare însemna revenirea treptată la obiceiurile noastre, la muncă, la activitățile obișnuite, integrând lucrurile învățate în perioada stării de urgență. Măsurile de relaxare și starea de alertă în sine sunt un test pe care am crezut că îl vom trece cu bine. Dar nu este așa. Peste 600 de îmbolnăviri la noi în județ, 55 de decese, focare la centre de îngrijire a vârstnicilor sau chiar în rândul cadrelor medicale… Toate acestea nu sunt doar cifre, sunt frații, părinții, soții noștri!
Dragi cetățeni, nu lăsați garda jos în fața acestui inamic invizibil! Efectele pe care le are pot fi din cele mai grave! Vă încurajez să vă luați toate măsurile de protecție și sunt alături de voi!”

Acțiunile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul Covid-19, desfășurate de forțele de ordine continuă.
În data de 10 iulie, jandarmii au desfășurat acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă în parcuri, zone de agrement, magazine, stații de alimentare cu carburant și magazine, fiind aplicate 15 avertismente scrise. Au fost verificate un număr de 33 de locații fiind legitimate 15 persoane.
Și jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița continuă acțiunile specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență, privind respectarea măsurilor stabilite de către autorități, respectiv acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.
Polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au acționat în sistem integrat, cu celelalte structuri pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe timpul stării de alertă în zonele aglomerate de pe raza municipiului Bistrița, în zona teraselor, parcurilor,sălilor de jocuri, a centrelor comerciale și autogări, dar şi în mijloacele de transport în comun. Totodată au fost verificate 174 de societati comerciale și legitimate peste 250 de persoane.

În cadrul acțiunilor, la care au participat 42 de polițiști și polițiști locali, jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului, au fost constatate și aplicate un număr de 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.495 lei. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 3 certificate de înmatriculare și 1 set plăcuțe de înmatriculare și au constatat o infracțiune flagrantă

______
Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă rugăm să respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur!
Vă amintim de TELVERDE - 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5