alp

Prefectul Ţintean şi vicepreşedintele Pugna, prezenţi la ceremonialul de plecare al „Dragonilor Transilvaniei” în Afganistan

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a participat ieri la ceremonia de plecare în Afganistan a militarilor din Batalionul 811 Infanterie „Dej”, care a avut loc în Piaţa Bobâlna din Dej. Administraţia judeţeană a fost reprezentată de prefectul Ioan Ţintean şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna.

„Dragonii Transilvani” vor executa, timp de şase luni, în principal misiuni de protecţie a forţei, la Baza aeriană din Kandahar, dar şi asigurarea libertăţii de mişcare pe căile de comunicaţii şi consilierea forţelor de securitate afgane. Militarii din Dej au participat, între anii 2002 şi 2015, la misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo, Irak şi Afganistan, dar şi la numeroase exerciţii naţionale şi internaţionale.

Drapelul de Luptă al unităţii a fost decorat de două ori cu Ordinul naţional „Pentru Merit”, în grad de Cavaler (cu însemne de război) – în anul 2006 şi, respectiv, în grad de ofiţer (cu însemne pentru militari, de război) – în anul 2011, şi a primit Emblemele de Onoare ale Statului Major al Forţelor Terestre (în anul 2007), Statului Major General (în anul 2014) şi Emblema de Onoare a Armatei României (cu însemn de război) – în anul 2014.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]