alp

Pregătire alături de militari americani, la Bistriţa

În perioada 7–11 octombrie 2013, militarii Batalionului 812 Infanterie “Bistriţa”, din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”, participă la un stagiu de pregătire în comun, cu un detaşament de militari americani, în poligoanele şi terenurile de instrucţie din garnizoana Bistriţa.
Acţiunea comună a militarilor români, reprezintă o etapă de instruire planificată în cadrul exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force 2014.1 (BSRF-14.1.)”, desfăşurat în România, împreună cu militarii Corpului de Infanterie Marină (MARFOREUR) al Statelor Unite ale Americii.
Prin modul în care este planificat şi executat exerciţiul, se urmăreşte creşterea interoperabilităţii între cele două armate, în operaţii de contrainsurgenţă, operarea cu proceduri comune şi instruirea într-un mediu apropiat cadrului operaţional multinaţional din teatrul de operaţii din Afganistan.
Astăzi, 07 octombrie 2013, ora 09.00, pe platoul Batalionului 812 Infanterie “Bistriţa”, a avut loc festivitatea de începere a celei de-a doua etape a exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force 2014.1 (BSRF-14.1.)”, festivitatate la care au participat peste 250 militari români şi 30 militari americani.
Activitatea a debutat cu primirea raportului de către comandantul Batalionului 812 Infanterie “Bistriţa”, colonel Cornel Scurt, trecerea în revistă a efectivelor participante la festivitate, susţinerea unui discurs de bun venit de către comandantul batalionului, vizitarea cazărmii şi prezentarea tehnicii de luptă, a armamentului şi materialelor din dotare.

Locotenent Iulian DĂMĂCUŞ

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]