Pregătirea piscinelor pentru sezonul călduros

În fiecare anotimp, piscina trebuie să fie supusă unor tratamente specifice pentru a putea fi întreţinută corespunzator şi folosită fără a prezenta nici un risc pentru sănătate.  Există o diversitatea de soluţii si echipamente, la care pot apela cei care doresc să menţină piscina într-o condiţie excelentă. Utilizarea acestora reprezintă o necesitate şi nu un moft, ţinând cont că pielea intră în contact direct cu apa din piscină şi substanţele pe care le conţine aceasta.

Magazinul de Piscine este locul în care toţi cei care sunt în căutarea unor produse de curăţare sau de filtrare a apei, a unor echipamente pentru întreţinere (roboţi, aspiratoare, tablouri electrice) sau a unor accesorii pentru decor, precum sistemele de iluminat, dar şi dezumificatoare ori alte instalații pentru încălzirea piscinelor, vor găsi cea mai bună soluţie, la preţul cel mai accesibil.

 

Scurt ghid pentru pregătirea corespunzătoare a piscinelor înainte de sezonul estival

Deschiderea acestui sezon implică automat după-amiezi petrecute în bătaia soarelui, pe marginea piscinei sau în apă. Pentru ca aceste activităţi să poată fi desfăşurate în voie, este necesară igienizarea şi curăţarea adecvaţă a piscinelor înainte de utilizare.

Este mai mult decat clar faptul că prioritară este curăţarea apei. Pentru a „dezmorţi” piscina şi a o pregăti pentru a fi utilizată după o iarnă lungă, este necesară folosirea unor echipamente specifice pentru a indepărta praful , insectele, frunzele, depunerile de calcar şi bacteriile acumulate.

Deşi pare un proces uşor, acesta devine greu de realizat atunci când nu sunt disponibile aparatele potrivite pentru fiecare etapă de curăţare în parte. În acest sens, www.magazinul-de-piscine.ro deţine cea mai bună soluţie pentru fiecare dintre pașii ce trebuie realizați.

Mai există şi posibilitatea ca depunerile în cantităţi masive de zăpadă, precum şi temperaturile scăzute de afară, să fi afectat finisajele piscinei. Când bazinul acesteia e placat cu faianţă sau gresie,  şansele de  a se degrada sunt destul de mari, ceea ce înseamnă că poate fi necesară înlocuirea respectivelor elemente cu altele de o calitate mai bună. Site-ul magazinul-de-piscine.ro iese în întâmpinarea celor interesaţi şi cu astfel de articole, disponibile în modele diversificate.

Primul pas în pregătirea piscinelor şi eliminarea tuturor impurităţilor, îl reprezintă eliberarea bazinului pentru a fi curăţat, alături de pereţi şi scară, cu ajutorul unor soluţii chimice, special destinate în acest scop. După ce acestea sunt lăsate să acţioneze, este necesară folosirea unei cârpe sau a unui material moale, pentru frecarea murdăriei. În situaţia în care sunt instalate corpuri subacvatice de iluminat şi acestea vor trebui îngrijite, respectiv igienizate corespunzător.

 

Care sunt echipamentele cele mai potrivite pentru curăţarea eficientă a piscinelor?

Dintre cele mai importante aparate şi sisteme pentru întreţinerea piscinelor, specialiştii magazinul-de-piscine.ro menţionează următoarele:

  • Roboţii pentru piscină sau aspiratoarele pentru  îndepărtarea corectă a mizeriilor şi elementelor nedorite din piscină, chiar şi a celei din colţuri sau din zonele mai puţin accesibile;
  • Furtunul de aspirare;
  • Soluţiile pentru tratarea apei, ce favorizează dozarea facilă cu substanţe chimice (clorinatorul plutitor este recomandat pentru că are o formă ergonomică, floculanţi – antialge, dezinfectanţi, soluţii cu pH plus sau minus, în funcţie de necesitate);
  • Prelatele;
  • Sisteme de electroliză a sării, necesare pentru dezinfectarea apei;
  • Filtre şi pompe.

 

Importanţa sistemelor de încălzire pentru piscină

Deşi unii cred că o astfel de investiţie este mai mult un lux decât o necestitate, atât piscinele interne, cât şi cele instalate în aer liber, trebuie să dispună de un sistem de încălzire. Cu ajutorul acestuia, nu numai că este sporit nivelul de confort, dar piscina va putea fi folosită chiar şi atunci când vremea se mai răceşte, cum sunt zilele de la început de toamnă.

Pompa de căldură, precum şi schimbătoarele pentru aceasta, care sunt legate la centrală (în cazul în care nu se folosesc încălzitoare electrice), trebuie alese după tipul de piscină întrebuinţat şi frecvenţa utilizării acesteia.

Pentru o întreţinere meticuloasă a piscinelor este necesară achiziţionarea articolelor menţionate, însă cu atenţie sporită, pentru că nu toate cele disponibile în comerţ contribuie la îndeplinirea eficientă a procesului de curăţare.

Astfel de soluţii şi echipamente de calitate pot fi achiziţionate din cadrul site-ului magazinul-de-piscine.ro la preţuri accesibile, beneficiind în acelaşi timp şi de garanţia calităţii. Diversitatea produselor rezolvă chiar şi cele mai pretenţioase cerinţe, oferind întotdeauna posibilităţi multiple de alegere, în funcţie de tipul de piscină.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]