În Premieră, Bistrița pe bicicletă. Primele biciclete electrice Pegas, donate în folosul comunității

Atelierul de Imagine Prompt Communication, în calitate de organizator al evenimentului Parada Brăduților pentru Vise Împlinite, își onorează a doua promisiune făcută la ultima ediție a acestui eveniment: demararea unui proiect din zona sănătății colective, dedicat întregii comunități bistrițene – Bistrița pe bicicletă. Demararea acestui proiect a constat în achiziționarea primelor două biciclete electrice de ultimă generație fabricate de brand-ul românesc Pegas, care au fost preluate de Primăria Municipiului Bistrița pentru utilizarea lor în folosul comunității.
În ultimii ani, bicicleta a căpătat o popularitate tot mai mare şi în România, devenind astfel un mijloc de transport la şi de la locul de muncă, în special pe timpul verii. Totuşi, numeroase persoane evită folosirea bicicletei pentru că activitatea de pedalat poate deveni obositoare pe distanţe lungi. Pentru astfel de situații s-a creat bicicleta electrică.
Bicicleta electrică este o bicicletă cu acumulator care îţi permite să te deplasezi rapid și ușor. Arată ca o bicicletă tradiţională, însă beneficiază de două componente suplimentare: un motor electric, care are rolul de a pune dispozitivul în mişcare și un acumulator Li-Ion, care alimentează motorul electric cu energie. Costurile de întreţinere se rezumă, practic, la costurile curentului electric cu care alimentezi acumulatorul. Dacă încarci complet acumulatorul în fiecare seară, curentul electric te va costa aproximativ 15 lei pe lună, o sumă infimă raportată la avantajele pe care le presupune o bicicletă electrică.
Ne dorim ca și la Bistrița bicicleta electrică să devină o alternativă de mobilitate urbană, care oferă numeroase avantaje și beneficii din perspectiva sănătății, a protejării mediului, a diluării traficului, etc.
Le mulțumim încă o dată pe această cale celor care au susținut și au făcut posibilă organizarea evenimentului Parada Brăduților pentru Vise Împlinite, tuturor partenerilor și sponsorilor.
Apreciem deschiderea și implicarea Primăriei Municipiului Bistrița și, în urma dialogului avut, suntem convinși că vor dezvolta această inițiativă.

Gabriela Montoiu,
Atelierul de Imagine
Prompt Communication

.

Comentarii

26/09/17 09:23
Cititor din Nasaud

Eu zic sa puie la bicicleta si un sistem prin care sa le de si de baut celor care se plimba cu ele ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]