Preşedinte CJ: Primăriile pot obţine împrumuturi avantajoase pentru plata arieratelor

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a cerut consilierilor judeţeni ai PDL, care au mai multă trecere la colegii lor de partid - primari, să promoveze prevederile OUG 3/2013 privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie.
„Actul normativ încearcă să vină în sprijnul administraţiilor locale care înregistrează arierate, acordându-le unele facilităţi pentru angajarea unor împrumuturi pe termen de cinci ani, cu o dobândă bună de 5,25%, iar gardul de îndatorare se duce până la 70%. Eu le-am făcut primarilor, în mod oficial, adrese. Termenul limită pentru depunerea acestor cereri este de 29 martie. Am rugămintea să îi sprijiniţi pe reprezentanţii din administraţia locală, pentru că e o modalitate prin care arieratele pot fi stinse”, a prezentat Moldovan, în plenul CJ.
Acesta a menţionat că deocamdată nu are o evidenţă a autorităţilor locale care vor apela la aceste împrumuturi de la Trezoreria Statului pentru achitarea arieratelor către furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări, înregistrate şi neachitate până în prezent. Potrivit preşedintelui CJ BN, primăriile Livezile şi Rebrişoara au moştenit datorii mari, însă atitudinea primarilor a fost diferită. La Livezile, în doar şapte luni, primarul Simionca a reuşit să achite circa 70% din datoria de aproape 30 miliarde lei vechi, în timp ce la Rebrişoara nu s-a mişcat nimic.
În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, acesta are datorii de sub 1 miliard de lei, nefiind justificat un astfel de credit, aprecia Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5