Preşedintele CJ pe tema noul director ADI Deşeuri: Ne-am asumat riscul de a oferi şansa unui tânăr

Preşedintele CJ BN, Emil Radu Moldovan, susţine că desemnarea lui Pavel Plăian drept director executiv la ADI Deşeuri nu este una politică, aşa cum declară liderii PNL BN, oricum orientările tânărului director fiind înspre zona de dreapta a eşichierului politic.
 
Am intrat pe facebook-ul acestui tânăr. Dacă aveţi curozitatea intraţi şi vedeţi poziţiile lui legate de politică, de simpatiile lui politice. Vorbesc de domnul Danileţ, de Crin Antonescu, de liberali. Habar nu am dacă este membru PSD, dar după postările lui mi-e clar încotro se îndreaptă simpatiile lui politice. La modul foarte serios, nu am selectat niciodată oamenii pe astfel de criterii. La interviu nu l-am întrebat dacă e membru de partid. Căutam un om cu studii juridice, pentru că am constatat în cei doi ani că e nevoie de un jurist, pentru că nu face altceva decât să urmărească implementarea unui contract”, a precizat Radu Moldovan.
 
Acesta a precizat, pe tema lipsei de experienţă managerială a noului director, că „e un risc asumat”, atât de şeful CJ BN, cât şi de Colegiul Director al ADI Deşeuri de a oferi „şansa unui tânăr, care a absolvit Facultatea de Drept”.
 
„Paradoxul e – pentru că lumea-i mică şi Dumnezeu e mare – că băiatul ăsta are simpatii liberale profunde. Cine ne spune nouă de numiri politice şi de experienţă? Să fim foarte serioşi. Am văzut că se spune că punem în pericol sute de milioane de euro, toată lumea sare în aer. E o prostie. Proiectul s-a încheiat acum doi ani, e decontat. S-a finalizat în 2014, ultimele decontări s-au făcut până la 31 decembrie 2015. Am mai văzut că lumea plânge şi de grija Vitaliei, e o coadă la cimitir, se pun lumânări. Cu un an înainte, toată lumea mă înjura pe mine şi Vitalia, ba că-i a lui Ponta, ba că-i al lui Sârbu, ba că-i al lui Tata bun. Acuma toată lumea e la catafalc, e coadă la pelerinaj la Vitalia. Sunjt lucruri d ecare răspund eu şi cei 62 de primair. Pe mine mă interesează apă şi drum la Bretea, drum la Târlişua, nu ce spun politicienii”, a mai precizat Radu Moldovan.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că, până la finele săptămânii va primi de la firma de consultanţă caietul de sarcini pentru noua achiziţie a operatorului de salubrizare. „Caietul de sarcini va fi  trimis la toţi cei 62 membri plus Consiliul Judeţean pentru analiză. Într-o următoare Adunare Generală a Acţionarilor a ADI Deşeuri, fiecare din colegii mei vor veni cu adăugiri, corecturi la acest caiet de sarcini. Îmi doresc foarte mult ca tot ce a fost greşit în primul caiet de sarcini, pe care nu l-am gestionat noi, să învăţăm din greşelile trecutului, să finalizăm achiziţia unui nou operator care să ofere servicii cât mai bune calitativ şi ca preţuri pentru cetăţeni. Acesta este interesul meu, nu ce comentează politicienii, pentru că ăsta e jobb-ul la politicieni, să comenteze. Jobb-ul preşedintelui CJ este să facă lucruri pentru oameni”, a menţionat preşedintele Moldovan.
 
Nu în ultimul rând, acesta a explicat că în ceea ce priveşte tarifele de salubrizare pentru persoanele fizice care locuiesc în localităţile componente ale oraşelor din judeţ, nu este atributul ADI să clasifice sau să declasifice localităţi. „Am înţeles că în urma unei discuţii purtate de ADI, operator şi reprezentanţii Primăriei Bistriţa, s-a ajuns la o înţelegere care va fi parafată printr-un protocol – dacă va trebui ratificat de ADI nu avem nicio problemă să facem un bine cetăţenilor -  dar vom vedea administrativo-juridic care va fi procedura. Există o înţelegere între cei care au cerut, mai exact Primăria Bistriţa şi primăriile celor trei oraşe – Beclean, Năsăud şi Sângeorz Băi, Sângeorz Băi pentru Cormaia, Năsăud pentru Luşca şi Liviu Rebreanu, Becleanul pentru Rusu de Sus, Figa, Coldău şi Beclenuţ şi Bistriţa pentru cele şase cartiere. Mă bucur că s-a găsit această înţelegere. De asemenea, a fost un lucru care a scăpat comisiei din cauza tumultului pe care l-aţi sesizat, cu numărul de patru persoane maxim de facturare, care este prins în această înţelegere şi nu va factura mai mult de patru persoane, în  rural sau urban, chiar daăc în familie sunt şapte persoane sau nouă. Încercăm pas cu pas să facem lucrurile pentru oameni”, a concluzionat preşedintele Moldovan.
 
 

Comentarii

04/10/16 14:57
Vizitator

Mai mare este riscul asumat de cetateni ca un chelner sa conduca un judet, decat cel prin care un tanar cu pregatire teologica a fost desemnat sa conduca ADI Deseuri, chiar daca teologia nu are legatura cu mizeria ca politica. Sau poate are?

05/10/16 08:41
Carcotas

Puneti tineri calificati in domeniul mediului ... nu in alte calificari, ca aia sunt cei mai potriviti pentru acest lucru ! De ce vesnic, faceti numiri dupa interese politice, si numiti oameni in diferite posture, faca ca acestia sa se priceapa la domeniul pe care vor sa-l administreze si sa-l conduca ? De aceia merge prost in Romania ! Ca dati o sansa unui tanar ... este ok... dar puneti-l din domeniul in care are calificarea potrivita acestui tip de serviciu si lasati "popii " sa se roage la Dumnezeu in Biserici si "juristii " sa se ocupe de treburi juridice ! Nu amestecati " catedralele ... " cu " castravetzii "... ( ca sa ma exprin mai plastic... ) !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5