Preşedintele CJ, Radu Moldovan, la inaugurarea uneie dintre cele mai frumoase filiale ale Bibliotecii Județene, la Glodeni: Două țări, două imnuri, un singur suflet: România!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a participat vineri, la Glodeni, în Republica Moldova, la inaugurarea uneie dintre cele mai frumoase filiale ale Bibliotecii Județene ”George Coșbuc”.

„Peste 5.000 de volume din literatura românească și universală vor servi tinerilor din Raionul Glodeni pentru studiul limbii și literaturii române! Aici avem traduse în limba română toate cărțile obligatorii pentru studiul elevilor de la liceul rusesc ”Lev Tolstoi”. Vreau să îl felicit și să îi mulțumes domnului director Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene ”George Coșbuc”, pentru amenajarea impecabilă a acestei biblioteci!

Cartea este cea care unește oamenii, frați de sânge în acest caz! După ziua de astăzi pot afirma cu tărie că malurile Prutului sunt mai apropiate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Preşedintele Moldovan a făcut apel şi la cuvintele marelui Bogdan Petriceicu Hașdeu care afirma că  „Moldova, Transilvania și Muntenia nu există pe fața pământului. Există o singură Românie: există un singur corp și un singur suflet, în care toți nervii și toate suspinele vibrează unul către altul.”

„Moldova e România, iar România e Moldova, acum la 100 de ani de la Marea Unire!”, a mai spus Radu Moldovan.

Din delegaţia judeţului nostru mai fac parte vicepreşedintele Vasile Puica, managerul Complexului Muzeal Judeţean  - Alexandru Gavrilaş, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură BN- Gavril Ţărmure, protopopul ortodox de Bistriţa – Alexandru Vidican.

Acţiunea se înscrie în proiectul "Dialoguri culturale la Glodeni" care mai include şi vernisajul expoziţiei "Repere culturaleîn judeţul Bistriţa-Năsăud", prezentarea volumului "1918 în judeţul Bistriţa-Năsăud" (proiect editorial al Arhivelor Naţionale Bistriţa-Năsăud în colaborare cu Biblioteca Judeţeană) şi vizionarea filmului documentar "Cartea care uneşte". 

De asemenea, artiştii Ansamblului Profesionist Dor Românesc au susţinut un spectacol folcloric pentru fraţii de peste Prut, sun bagheta lui Horaţiu Cigu şi coregrafia lui Adrian Paşcu, Domnica Dologa, Nicolae Cionca, Ioachim Spân fiind doar câteva dintre artiştii care i-au făcut pe basarabeni să vibreze de dorul ţării mamă.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]