Preşedintele IGF, Dorel Cosma, la Festivalul Internaţional din Karlovy Vary şi la sărbătoarea românilor din Praga

Preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, dr. Dorel Cosma, a fost invitatul Festivalului Internaţional de Folclor din Karlovy Vary, ajuns la a XXIII-a ediţie, atâtea câte numără şi Festivalul „Nunta Zamfirei” de la Bistriţa. Aici, au avut loc o serie de întâlniri, inclusiv cu preşedintele Asociaţiei de Folclor din Cehia pentru stabilirea unor viitoare proiecte comune.
Managerul Palatului Culturii, Dorel Cosma, a fost apoi prezent la sărbătoarea românilor derulată la Praga, la care au participat aproape 1000 de spectatori dornici să se reîntâlnească cu tradiţiile de acasă. Aici s-au purtat discuţii cu preşedintele Asociaţiei Românilor din Cehia, Nicolae Dedulea, şi cu ambasadorul Carmen Burlacu, printre evenimentele ce au avut loc menţionând cele folclorice, din ţară fiind Ansamblul „Cununiţa” din Satu Mare, precum şi cele literare şi de artă plastică, derulate în colaborare cu Institutul Cultural Român.
Dorel Cosma a vorbit despre cultura bistriţeană, felicitându-i în acelaşi timp pe românii din Cehia că nu au uitat de rădăcinile lor. „Acest eveniment oferă românilor posibilitatea de a se întâlni sub semnul frumosului, în fiecare an, alături de noi fiind oaspeţi deosebiţi care aduc o părticică din cultura românească în mijlocul nostru. Mulţumesc domnului Dorel Cosma şi sper că vom avea, în continuare, proiecte frumoase”, a declarat pentru „Răsunetul”, Nicolae Dedulea, preşedintele Federaţiei Românilor din Cehia.
Nu este pentru prima dată când Palatul Culturii este alături de comunităţile româneşti din străinătate, unde a impresionat prin cultura amplă de pe meleagurile ardelene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]