Preşedintele Moldovan: Drumul de la Strâmba va fi închis pe perioada lucrărilor

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că tronsonul de drum judeţean Josenii Bârgăului – Ilva Mică, peste Strâmba, va fi închis circulaţiei pe timpul lucrărilor. Potrivit acestuia, acces vor avea doar riveranii, asta pentru ca firma de construcţii să poată executa lucrările cu rapiditate. 

         „Drumul pe Strâmba va fi închis, ca ei să poată lucra pe ambele benzi în linişte, fără discuţie, cu excepţia riveranilor. Va fi închis pentru transportul mare, greu, pentru o perioadă de 2-3 luni de zile,  va fi comunicat public din timp. În schimb, pe baraj, la Colibiţa,  de aşa natură încât să se poată circula”, a declarat preşedintele Moldovan.

         În context, preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că au fost semnate acorduri notariale cu proprietarii unor terenuri, astfel încât să se permită intrarea utilajelor în anumite zone, chiar dacă lucrările efective sunt doar pe domeniul public al judeţului.

         Drumul peste Strâmba, respectiv DN 17 - Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică, pe o lungime de 14,2 km, este inclus în Lotul 3 al DJ 172D, Poarta Transilvaniei. Lucrările au fost câştigate de Asocierea Dimex 2000 Compay SRL cu Star Comexim SRL Cluj, pentru 34,3 milioane lei, adică 7,4 milioane euro. Finanţarea este asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi de la bugetul judeţean.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]