Preşedintele Moldovan: Extindere, modernizare şi dotare UPU şi amenajare heliport, cu fonduri europene

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunţat, la finalul şedinţei de plen, că judeţul nostru va beneficia de o investiţie majoră în infrastructura de sănătate, şi anume extinderea, modernizarea şi dotarea UPU, plus amenajarea unui heliport, cu finanţare europeană.
„Autoritatea de management de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene împreună cu Ministerul Sănătăţii au solicitat, în urmă cu un an de zile, intenţii de la consiliile judeţene sau primării care au în administrare spitale, pentru a aplica pe Programul Operaţional Regional pentru extindere a Unităţilor de Primiri Urgenţe, modernizare, dotare şi construcţie de heliport. Au depus mai multe entităţi, judeţul Bistriţa-Năsăud face parte din judeţele selectate pentru un astfel de program. Aceasta este selecţia de eligibilitate, apare Ghidul solicitantului în cel mai scurt timp, aplicăm, luăm banii, modernizăm şi creăm condiţii mai bune”, a declarat preşedintele Moldovan.
Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte heliportul, au fost făcute studii cu privire la culoarele de zbor din zonă, nivelul clădirilor din zonă, dar şi o expertiză tehnică a clădirii spitalului, rezultatele fiind favorabile.
În context, preşedintele CJ a precizat că în termen scurt va fi lansat Ghidul solicitantului pentru reabilitarea termică a clădirilor publice, administraţia judeţeană urmând să depună documentaţia tehnică pentru cele două secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, cea de pe strada Alba Iulia şi Spitalul TBC.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]