Preşedintele Radu Moldovan: Au început lucrările de ranforsare pe DN 17 C şi DN 17D! Investiţii de 30 milioane lei, din fonduri guvernamentale

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, anunţă debutul lucrărilor de ranforsare a sistemului de rutier de pe DN 17 C  şi DN 17 D.

„A început lucrul la ranforsarea DN 17 D (Nepos-Feldru) și imediat după Sărbătorile de Paște va începe și pe tronsoanele Feldru - Sângeorz-Băi - Maieru - Rodna! Tot după Paște vor începe lucrările de ranforsare pe DN 17 C, de la Salva la Coșbuc, Telciu și Romuli! Sunt lucrări de care era mare nevoie pe această zonă, dat fiind traficul foarte mare și modul în care s-a degradat acest drum în urma sezonului rece”, precizează preşedintele Consiliului Judeţean.

         Potrivit ing. Alexandru Slavita, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa, valoarea acestor investiţii se ridică la aproximariv 30 milioane lei (fără TVA), lucrările urmând să se încheie în această toamnă.

          Pe DN 17 D, pe tronsonul Nepos-Feldru, lucrările vor fi executate de ARL Cluj, fiind vorba de lucrări inclus eîn proiectul Năsăud-Feldru, care au debutat în octombrie 2017. Lucrările presupun colmatarea rosturilor cu mastic bituminos, frezarea dalei de beton, 2 cm de beton asfaltic, geocompozit, 8 cm de strat de legătură şi 4 cm de strat de uzură. Acostamentele vor fi amenajate din 12 cm de piatră spartă impermeabilizată cu emulsie butuminoasă. Tot pe DN 17 D, pe tronsonul Feldru-Sângeorz-Băi - Rodna, va lucra Dimex Company.

         Pe DN 17 C, de la Salva şi până la ieşire din Coşbuc va interveni SC Diferit SRL Cluj, iar în faua a doua, execuţia va continua până la ieşire din comuna Telciu. În licitaţie va intra ultimul tronson, de la Telciu până la limită cu judeţul Maramureş. 

.

Comentarii

15/04/18 12:24
Nasaudean

Aloooo.... maaaa.... se aude ? Mai lasati pe ici pe colo cate o "gaura" ce dr.acu... ca o sa ajungeti ca n-o sa mai aveti de lucru nici voi si nici cei de pe la service-urile auto si patronii osa va " dea afara" ... ! Fiti smecheri si orientati-va !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]