Preşedintele Radu Moldovan: Drumul judeţean 172, pe tronsonul DN 17 – Cociu – Mocod – Zagra, modernizat cu fonduri europene de 15 milioane euro

Administratorul judeţului, Florin Moldovan, şi Sorin Cârdan, reprezentantul SC Frasinul SRL, liderul asocierii dintre compania bistriţeană, Hydrostroy ADE şi Someş Top Grup SRL, au semnat contractul de lucrări pentru modernizarea DJ 172, pe tronsonul din DN 17 – Cociu – Mocod – Zagra, pe o lungime de 24 km.
Valoarea totală a lucrărilor este de 70.373.285 lei, adică 14,9 milioane euro, sursa de finanţare fiind fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
La eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, directorul executiv – Dorin Popescu, şeful Administraţiei Drumuri Judeţene – ing. Gabriel Pop, primarii Ioan Bobo (Şintereag), Mircea Runcan (Nimigea) şi Dumitru Bucşoi (Zagra).
„Sunt fonduri europene, cred că este primul contract pe care-l semnăm din banii obţinuţi pe retrospective la finalul anului 2018. Din păcate, procedurile de achiziţie sunt destul de îndelungate, a fost pe parcursul anului 2019 procedura de achiziţie şi mă bucur că am ajuns în situaţia în care putem semna contractul pentru proiectare şi execuţie. Durata de execuţie a contractului este de 16 luni, garanţia lucrărilor esre de 6 ani. Avem o veste bună, atât pentru colegii primari din cele trei comuna traversate de DJ 172. Spre deosebire de modul în care se lucra înainte, am luat o decizia împreună cu colegii de la Direcţia Tehnică ca de aici încolo orice tip de modernizare de durm judeţean să ofere maximum de facilităţi oamenilor din localităţile care sunt traversate. Nu avem modelul „unui drum de dreapta”, cum este DJ 151, a unei „investiţii de dreapta”, fără şanţ, fără podeţe, fără nimic, mergem cu asfaltul şi în rest rămâne potopul. Această investiţie va trata inclusiv podeţe şi şanţuri, nu mai vorbim de drum şi acostament, toată platforma va fi modernizată, lucru care va ajuta şi la rularea vehiculelor dar va schimba în bine şi faţa fiecărui sat”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.
Lucrările vor viza realizarea de şanţuri de beton, şanţuri din pământ, rigole carosabile, reparaţii la podeţe existente (13 bucăţi) şi lucrări la podeţe noi (52 bucăţi).
În context, primarul Ioan Bob a ţinut să precizeze că este o investiţie extrem de aşteptată, mai ales că este un trafic greu pe acest tronson, date fiind cele patru balastiere din zona Floreşti – Cociu. „Rugămintea a fost ca în momentul proiectării să se ţină cont, mai ales în localităţi, ca banda să fie destul de lată, iar acolo unde sunt necesare rigolele carosabile să le facem, pentru a se putea depăşi pe ele. În Cociu, în Floreşti, trotuarele sunt mici, pentru că oamenii au venit până în marginea drumului cu proprietăţile. Pe marginea drumului s-a introdus şi apa, canalizarea, gazul. Singura soluţie de a mări suprafaţa drumului sunt aceste rigole carosabile. (...) Le urez succes constructorilor şi pot apela oricând la noi”, a declarat primarul Ioan Bob.
Primarul Mircea Runcan de la Nimigea a precizat că îşi doreşte ca primarii să fie consultaţi la elaborarea proiectului tehnic, pentru a găsi soluţii la problemele punctuale. Acesta a menţionat că la Floreşti a fost finalizată platforma pentru cântărirea autovehiculelor, mai ales că a fost achiziţionat şi cântarul, iar Consiliul Judeţean a obţinut autorizaţia necesară.
În ceea ce priveşte trotuarele, acestea vor fi amenajate acolo unde există spaţiu disponibil, asta din cauză că foarte mulţi localnici şi-au pus „gardul în drum”, cu un foarte mare simţ al proprietăţii, singura soluţie viabilă fiind aceste rigole carosabile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5