Preşedintele Radu Moldovan, după semnarea înfrăţirii cu Raionul Glodeni din Republica Moldova: Un popor, un suflet, două drapele!

La finalul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a semnat, în numele locuitorilor județului Bistrița-Năsăud, Înțelegerea de cooperare cu Raionul Glodeni din Republica Moldova. Scopul acestei cooperări este cel de promovare a schimbului de bune practici și experiențe în domeniile administrației publice și dezvoltării locale, economic, cultural, tineret, sport, educație și social.

„Îmi doresc ca prin acest gest al nostru, să putem aduce un plus de bine românilor din această țară, care au nevoie să înțeleagă modelul european de dezvoltare regională. În viziunea mea, Europa este calea meritată de Republica Moldova și singura care îi poate schimba în bine destinul, iar noi, poporul român, suntem primii care trebuie să sprijinim promovarea acestei atitudini”, susţine preşedintele Moldovan.

Administraţia judeţeană a avut ocazia să compare modul în care funcționează administrația, educația și sistemul cultural din Republica Moldova față de cel din țara noastră, observând o mare dorință de dezvoltare din partea autorităților publice locale.

„Am avut parte de o primire foarte călduroasă din punct de vedere sufletesc, am întâlnit români adevărați pentru care România este un lucru sfânt și nu pot uita cea mai frecventă replică pe care am auzit-o la omologul meu, domnul președinte Ioan Leucă, ”Noi suntem români și punct!”. Așa cum România s-a bucurat de sprijinul țărilor vest Europene în anii 90, cred că este de datoria noastră să aducem aceleași gesturi de suport legislativ, administrativ, cultural și social față de frații noștri de peste Prut”, declară preşedintele Consiliului Judeţean.

Raionul Glodeni se află în zona de nord a Republicii Moldova, are o populație de aproximativ 51.000 de locuitori și este organizat în 19 unități administrativ-teritoriale.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]