Preşedintele Radu Moldovan: E un minim gest de solidaritate. Îi aşteptăm pe bistriţeni la Centru de Transfuzii

Câteva zeci de bistriţeni s-au mobilizat şi au venit la Centrul de Transfuzii Sanguine din Bistriţa, în urma apelului lansat de preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Primul preluat de medici a fost chiar Radu Moldovan, asta pentru că are déjà o fişă de donator deschisă. Printre cei care au mai ajuns au fost primarul Nicolae Moldovan (Beclean), deputatul Daniel Suciu, primarul Doru Crişan (Prundu Bârgăului) alături de vreo 20 tineri din localitate, directorul DJTS BN – Constantin Florian, o echipă de la AJOFM BN, coordonată de “adjunctul” Angela Koos, inspectorul şcolar Ramona Salak, lt. col. Florin Furnea –inspectorul şef al Jandarmeriei bistriţene, poliţişti locali, dar şi mulţi oameni de bine.

         “Aş vrea să le mulţumesc colegilor de la Centrul de Transfuzii Sanguine Bistriţa-Năsăud, care din timpul lor liber au venit să fie solidari cu cei care au mare nevoie de ajutor în acest moment. Suntem cu toţii solidari şi alături de familiile care au foarte mari probleme în aceste zile, în urma tragediei care s-a întâmplat aseară, în acel club în Bucureşti.

Le mulţumesc celor care au răspuns într-un timp scurt apelului nostru. Noi am început să-I anunţăm după ora 9, în această dimineaţă,şi sunt aici, pentru a fi solidari cu cei care au probleme. Îmi doresc ca un număr important de oameni, în cele 2 zile, care au fost organizate în mod special pentru a colecta sânge pentru victimele din Bucureşti, să vină”, a declarat Radu Moldovan.

         Potrivit acestuia, este a treia sau a patra oară când face acest gest, dar la sugestia cadrelor medicale, va veni mai des.

Mie mi-a fost sugerat de doamna asistentă care mi-a luat sânge să o fac mai des. Am glumit că o să-i condiţionez pe unii sau pe alţii să vină să doneze, înainte de a se înscrie în PSD, dacă vreţi. Eu o să încerc să vin de 2-3 ori pe an, pentru că e un minim gest de solidaritate cu cei care sunt în dificultate. Cred că e a treia sau a patra oară când donez sânge, dar voi încerca să vin mai des”, a adăugat acesta.

Programul special de colectare de sânge este astăzi, 31 octombrie, până la ora 17:00, şi duminică, 1 noiembrie, de la 9:00 la 14:00.

         Normal, bistriţenii sunt aşteptaţi şi săptămâna viitoare, pentru a salva vieţi.

“Nu pot decât să spun “Dumnezeu să-I odihnească în pace” pe cei care au avut acest ghinion de a-şi pierde viaţa în acest mod tragic, să le doresc multă sănătate celor peste 150 răniţi, care sunt în mai multe spitale din Bucureşti”, a concluzionat preşedintele CJ BN.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]