Preşedintele Radu Moldovan la Înscăunarea Arhiepiscopului Maramureșului și Sătmarului

Peste 1.000 de persoane au participat, marți, în catedrala Sf. Treime din municipiul Baia Mare, la ceremonia de întronizare a noului episcop ortodox al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Iustin Sigheteanul, care îl înlocuiește pe fostul arhiepiscop Iustinian Chira, decedat la sfârșitul lunii octombrie.
Slujba de întronizare a noului episcop a fost făcută în prezența Înalt Preasfințitului Andrei — Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a numeroși ierarhi din țară veniți special pentru acest eveniment, preoți, călugări și numeroși creștini.
În cuvântul său, Iustin Sigheteanul a spus că va continua proiectele culturale, teologice și administrative pe care le-a început în cei 22 de ani de activitate alături de fostul arhiepiscop Iustinian Chira.
Conform Agerpres, noul episcop a optat pentru călugărie în Mănăstirea Sf. Ana—Rohia din județul Maramureș, parcurgând toate etapele vieții de mănăstire până la numirea sa ca stareț în mănăstirea în care s-a format, ulterior ajungând la rangul de vicar al episcopiei.
De numele său e legată reconstrucția bisericii mănăstirii Rohia, a noului centru cultural din incinta lăcașului de cult, aflat în construcție și tipărirea la editura Polirom Iași a operei integrale a fostului scriitor și monah Nicolae Steinhardt.
"Astăzi am avut bucuria să particip acasă la prietenii noștri din județul Maramureș la un moment istoric pentru Transilvania: Înscăunarea Arhiepiscopului Maramureșului și Sătmarului în persoana Preasfințitului Iustin. Un om de o ținută intelectuală și umană desăvârșită, dublată de o smerenie rară. În discursul PS Iustin, de după primirea însemnelor arhiepiscopale, mi-au rămas întipărite două idei pe care PS Iustin își bazează misiunea: cea de slujire a oamenilor și cea de ”traducere” a misiunii și valorilor creștine pe înțelesul tinerilor. Îi urez mult succes în misiunea de apostolat pe meleagurile județelor Maramureș și Satu Mare și am mare încredere că personalitatea PreaSfinției Sale va marca un plus și pentru Biserica Ortodoxă Română în ansamblu! Bunul Dumnezeu să îi dea PS Iustin ani mulți și binecuvântați în fruntea Arhiepiscopiei Maramureșului si Sătmarului! " transmite preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5