Preşedintele Radu Moldovan, Mitropolitul Andrei și primarul Roland Venig, pe şantier la Sângeorz-Băi. Radu Moldovan: Sper să găsim soluții pentru ca lucrările la Centrul de Tineret să fie încheiate până la primăvară

După participarea alături de ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și directorul Centrului Județean pentru Cultură, Gavrilă Țărmure, la Slujba Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Cormaia, preşedintele Consiliului Judeţean-Radu Moldovan a vizitat Centrul Misionar pentru Tineret ”Preot Profesor Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi. Celor mai sus menţionaţi s-au alăturat consilier județean Mirela Cârcu, primarul Roland Venig, părintele protopop Ioan Dâmbu și Părintele misionar Tudor Mudure.
"M-a încântat faptul că stadiul lucrărilor este unul avansat și sper să găsim alături de ÎPS Andrei soluții pentru ca lucrările la Centrul de Tineret din Sângeorz-Băi să fie încheiate până la primăvară" spune preşedintele Radu Moldovan.
..........................................................
În data de 26 Aprilie 2012, Înalt Preasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoţi, a pus piatra de temelie la Centrul Misionar pentru Tineret “Preot Profesor Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei sale, s-au desfăşurat diverse campanii de informare şi strângere de fonduri pentru a putea demara lucrările de la viitorul centru. În acest sens amintim dineurile şi spectacolele caritabile organizate de către Arhiepisopia Vadului Feleacului şi Clujului în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Menirea acestui centru este de a oferi un climat corespunzător în vederea desfăşurării de activităţi non-formale care să permită o perpetuare a educaţiei spirituale. Această educaţie a tinerilor reprezintă nu doar o responsabilitate a comunităţii creştine, ci mai ales un test pe care aceasta îl dă în condiţiile în care societatea contemporană exercită piedici şi influenţe negative asupra personalităţii tinerilor. Raportată la schimbări sociale permanente, omenirea trebuie să se muleze pe un tipar al gândirii creştine, pentru a-şi menţine sănătatea spirituală în pofida obstacolelor ce se interpun în evoluţia morală a omului.
Prin construirea acestor centre (unde se vor organizara tabere şcolare), tinerilor li se dă posibilitatea de a participa activ la tot ceea ce înseamnă viaţa Bisericii, de a intra în contact cu alţi tineri într-un mediu care îmbină jocul, comunicarea, învăţarea şi spiritualitatea. Astfel intenţia Bisericii este de a asigura tinerilor o cultură creştină prin educaţia non-formală, de a găsi câteva pietre fundamentale ale clădirii credinţei în inima lor şi de a-i face conştienţi de faptul că Dumnezeu este „Prietenul copiilor” şi nu în ultimul rând „de a-i răsfăţa cu bunătate ascultându-i cu interes şi oferindu-le tot felul de bunătăţi şi astfel viaţa copiilor noştri atât la şcoală cât şi acasă va fi mai uşoară”. (Sf. Ioan Gură de Aur). Totodată, scopul este de a asigura şi un spaţiu potrivit manifestărilor de factură socio-culturală (conferinţe, sesiuni de comunicări, cercuri pedagogice).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5